Entrevista

La cuina catalana tindrà el receptari definitiu l’any vinent

Trinitat Gilbert Martínez
Entrevista

El periodista que ha penjat l’hàbit per fer de forner artesà a un poble de 500 habitants del Priorat

Trinitat Gilbert Martínez
2
Entrevista Gemma López Gramunt:

“No atenc els clients si em diuen 'reina', fan «xsst» o fan petar els dits per demanar-me plats”

Trinitat Gilbert Martínez
13
La tria de l'Empar
La tria de l’Empar |

Aires de Garbet, el vi més mediterrani del món

Empar Moliner
Newsletter
Descobreix-les totes
Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Restaurants

Veure'nmés
La barra del restaurant Fukamura.

La barra de sushi de l'Eixample per meravellar-se veient com treballa el mestre

Rosa Rodon
Fàtima Soussan, procedent del Marroc, fa quatre anys que viu a Banyoles. És qui se n’encarrega de la sala de La Porta del Món. Tot i tenir experiència laboral, no era valorada al Pla de l’Estany i assegura que la feina l’ajuda molt a conciliar.

El restaurant convertit en centre cívic

Mariona Ferrer i Fornells
Gao, encarregat de la barra de sushi del restaurant Tunateca Balfego Espai Gastronomic, a la fotografia el

Un espai gastronòmic amb la millor tonyina del món

Ivan Díez ​, Carles Domènech i Adrià Albets
1
Iñaki López de Viñaspre amb un virrei a la terrassa del Kresala.

Kresala: un restaurant de mar, peix i foc

Rosa Rodon
Antonio Verdicchio (centre), amb el seu pare, Mario, la Jacqueline (dreta) i la Jennifer (esquerra) a la pizzeria la Piccolina, al carrer Sepúlveda de Barcelona

El "fill del 'pizzaiolo'" que provoca cues al barri de Sant Antoni

Marc Toro

Receptes

Veure'nmés
anamai
Reportatge

El quadre definitiu per fer combinacions a les amanides

Esther Utrilla Pérez i Rosa Rodon
2
Les xarcuteries de Roma, sempre atapeïdes. A la foto, un dependent, darrere dels salames

Per què les xarcuteries italianes són millors que les catalanes (però el seu embotit, no)

Trinitat Gilbert Martínez
6
El pastisser Èric Ortuño, amb un croissant con, amb gelat per sobre, tal com el serveixen quan pugen les temperatures
Entrevista Èric Ortuño:

“Si em plantés a París amb els nostres croissants en forma de cucurutxo em dirien de tot”

Trinitat Gilbert Martínez
La llamprea adulta pot fer 90 centímetres d'allargada i pesar un quilo, i es coneix popularment com la llebre del mar

El peix que té més de 400 anys i que avui només dos restaurants de Barcelona el cuinen

Trinitat Gilbert Martínez
4
La millor mona de xocolata, segons el concurs organitzat per l'agència Sr y Sra Cake, va ser la que va crear el pastisser Joe Moretones

La pastisseria Foix crea un aparador de micos de xocolata valorat en 2.000 euros mentre pensa en el relleu familiar

Trinitat Gilbert Martínez
1

Vins i caves

Veure'nmés
Pau Pinós, 'Lo Pau de Ponts', al restaurant Camarasa de la Plaça Francesc Macià

Pau Pinós: "Vaig ser el padrí d'honor d'un vi solidari amb la Núria Feliu"

Elisenda Forés Català
Javier Pagés, president de la DO Cava.
Entrevista Javier Pagés:

"Eliminar la DO Cava és un suïcidi"

Jordi Bes Lozano
10
Toni i Paco de la Rosa, a la Finca Can Martí de Baix, a Gelida

“No pot ser que Corpinnat sigui menystingut quan som l’escumós català de qualitat admirat al món”

Trinitat Gilbert Martínez
15
Una ampolla de Privat.

Un cava extraordinari per no fer-se el suec

Empar Moliner
1
Nerea Sanfe fotografiada per l'entrevista amb l'ARA

Nerea Sanfe: "Se'ns ha venut el món del vi com a elitista, però realment no ho és"

Elena García Dalmau

Nutrició i salut

Veure'nmés
Daniela amb la seva filla Sara

Famílies que eviten el sucre: "M’he sentit jutjada, creuen que és una mena de càstig que li imposo a la meva filla"

Núria Bigas Formatjé
8
Espàrrecs verds.

Per què hauríeu de menjar espàrrecs

Caroline Hopkins Legaspi / The New York Times
1
Una botiga de fruites al mercat de la Boqueria, en una imatge d'arxiu.

Falsos mites sobre la fruita

Olga Vallejo
Els premiats per la seva feina de difusió de l'oli d'oliva verge extra juntament amb el conseller d'Agricultura, Òscar Ordeig, i el director general Joan Gòdia

Els sis establiments que més estimen l’oli d’oliva verge extra

Trinitat Gilbert Martínez
3
El buit legal de la normativa de l'oli d'oliva fa que no sapiguem la procedència exacta de l'elaboració

El buit legal que permet que compris un oli de Jaén pensant que és català

Trinitat Gilbert Martínez
13

XEFS

Veure'nmés
L'equip del restaurant Aürt, amb el pastís de comiat amb què van bufar espelmes de comiat i de renaixement del nou Aürt, la primavera del 2026

El cuiner que obrirà un restaurant de nova cuina catalana i que n'ha tancat un d'estrella Michelin

Trinitat Gilbert Martínez
2
La Marina, l'Esther. la Montse i l'Alba al moll del pescadors.

La resistència de quatre dones de la Barceloneta: "Reconeixem els 'expats' per la manera com estenen la roba als balcons"

Trinitat Gilbert Martínez
4
La pastissera Saray Ruiz, a l'Escola de Pastisseria, en un moment de la creació d'un pa de pessic de xocolata

“Els guanyadors del concurs del millor croissant ni venen a buscar el xec de 1.000 euros que guanyen”

Trinitat Gilbert Martínez
2
El cuiner Borja Ordoño, al nou establiment que ha inaugurat, Ultrapaninos, al carrer de Balmes, on ven entrepans amb embotits elaborats per ells mateixos
Entrevista Borja Ordoño:

"Vaig demanar a una xarcuteria de Lleida que es jubilava que m’ensenyessin a fer embotits, i em van dir que no”

Trinitat Gilbert Martínez
11
El cuiner Albert Adrià del restaurant Enigma ha guanyat el premi triat pels cuiners, anomenat Chefs Choice Award

“Els cuiners em deien que estic infravalorat, i ara m’han donat un premi”

Trinitat Gilbert Martínez
1

Aquests són els restaurants de Barcelona que prefereixen els famosos

Gent / Famosos | 07/07/2025
George Clooney

Catalunya té la millor cuina del món, i ara en fa un anunci per divulgar-ho

Mengem | 30/06/2025
El fotògraf Jordi Bernado, d'esquena, en un moment de les fotografies dels 100 cuiners que la Generalitat ha reunit avui per iniciar la campanya de difusió

Font Vella, d'un aiguader de Sant Hilari a una marca reconeguda arreu de l'Estat

Empreses | 30/06/2025
Paquet d'ampolles de Font Vella a la planta de la marca a Sant Hilari Sacalm.

Així serà el restaurant que els germans Torres obriran al Mercat de Santa Caterina

Restaurants | 26/06/2025
Una recreació de com serà el restaurant Parada Torres.

Un lloc on esmorzes de forquilla i dines de cullera al Fort Pienc

Restaurants | 26/06/2025
L'equip de La Bullanga en una imatge d'arxiu.

Per què ha tingut tant d'èxit l'spritz a casa nostra?

Mengem | 26/06/2025
Un cambrer preparant un Spritz

Candlelight: un sopar a la llum de les espelmes i sota les estrelles de la Costa Brava

Restaurants | 26/06/2025
El Candlelight, un cop arriba Sant Joan, és un restaurant totalment exterior per sopar a la llum de les espelmes.

La finalista garrotxina de 'MasterChef' que vol mantenir viu el llegat de set generacions de pastissers

Mengem | 25/06/2025
Anna Callís, a la pastisseria de la seva família, a Olot.

A cos de rei: això han menjat els monarques espanyols a Montserrat

Mengem | 23/06/2025
Els reis dins de l'abadia de Montserrat.

José Peñín: "La DO Cava no té sentit i s'hauria d'eliminar"

Vins i caves | 23/06/2025
El crític de vins José Peñín.

“Descarto fer vins al Priorat perquè en bona part té terra de llicorella, i no és la meva especialitat”

Vins i caves | 23/06/2025
L'enòleg danès Peter Sisseck va començar a elaborar el seu primer Pingus (el nom amb què és conegut ell mateix) el 1995

Bombolles fines i ecològiques per Sant Joan

Vins i caves | 21/06/2025
Una ampolla de Terra terrae.

El restaurant on se serveixen plats de cuina tradicional catalana a 3,5 euros

Girona | 20/06/2025
La Mercè Colomer i en Jaume Pararols al menjador del seu restaurant, Can Guix.

Manel Alías: "Tant de bo arribem a tenir molta varietat de vins sense alcohol"

Vins i caves | 20/06/2025
Entrevista al periodista Manel Alías al Petit Celler
Carles Vilarrubí

Adeu a un pont entre el pensament i la cuina

Mengem | 19/06/2025
Ada Parellada

Paco Solé Parellada, el renaixentista de la cassola

Mengem | 19/06/2025

Mor Paco Solé Parellada, propietari del restaurant 7 Portes i gran apassionat de la cuina catalana

Xefs | 19/06/2025
Paco Solé Parellada, en una imatge d'arxiu.

Un jove talent uneix l’antiga Roma, Catalunya i el Marroc

Restaurants | 19/06/2025
Moha Quach a la sala del restaurant.

I tu, quina coca de Sant Joan prefereixes?

Mengem | 18/06/2025
CICIC

Sisè, el petit gran restaurant que ha posat Lleida al mapa gastronòmic

Restaurants | 18/06/2025
Àngel Esteve al restaurant Sisè.
Ara

Periodisme lliure i compromès, per estar ben informat

SUBSCRIU-T'HI
App: IOS Android
  • © ARA 2025
  • Privacitat
  • Condicions
  • Cookies
Col·laboradors
  • Generalitat de Catalunya
  • Govern Illes Balears
  • Fundació Catalunya Cultura
  • Generalitat Valenciana
  • La teua llengua
  • Acció