Info/gràfica

El quadre definitiu per fer combinacions a les amanides

Les amanides no són avorrides ni són un plat amb el qual et quedis amb gana. Són delicioses i nutritives i, quan ve la calor, sovint són el plat que et ve més de gust menjar. Descobreix aquí com crear la teva

anamai
Info/gràfica
2 min

Si sou d'una casa en què tots els àpats han d’anar sempre acompanyats d’una amanida al centre de la taula, o bé si teniu ganes d’innovar una mica, en aquesta infografia trobareu idees de combinacions d’ingredients. Recordeu que si les voleu portar de carmanyola, la millor opció és portar l’amanit a banda i amanir-les just abans de menjar-vos-les. Malgrat que alguns ingredients, com l’alvocat o el salmó, no són de proximitat, els hem afegit per la seva popularitat.

Com fer la vostra amanida

Escull una base

Hi ha vida més enllà de l’enciam iceberg. Prova amb vegetals de diferents colors i textures. Pasta, patates o arròs faran l’amanida més saciant i els llegums hi aportaran proteïna vegetal de qualitat.

BASE

LLEGUMS

VERD

HIDRATS

Mongetes

Enciam

Pasta

Cigrons

Escarola

Arròs

Llenties

Espinacs

Patates

Endívies

Quinoa

Bledes

Ingredient cruixent

És interessant posar-ne almenys un

per afegir textures al plat.

Rúcula

Canonges

Kale

Col

Mongeta verda

BASE

VERD

HIDRATS

Enciam

Pasta

Escarola

Arròs

Espinacs

Patates

Endívies

Quinoa

Bledes

LLEGUMS

Rúcula

Mongetes

Canonges

Cigrons

Kale

Llenties

Col

Ingredient cruixent

Mongeta verda

BASE

VERD

HIDRATS

Enciam

Pasta

Escarola

Arròs

Espinacs

Patates

Endívies

Quinoa

Bledes

LLEGUMS

Rúcula

Mongetes

Canonges

Cigrons

Kale

Llenties

Col

Ingredient cruixent

Mongeta verda

Afegeix-hi vegetals

El cel és el límit! A les opcions més clàssiques, com els tomàquets i la pastanaga, pots afegir-hi fruites fresques que hi aportaran sabors inesperats i colors vistosos. Combina’ls sense por!

VEGETALS

VERDURES

FRUITES

Tomàquet d’amanir

Poma

Cirerol

Aranja

Maduixes

Ceba

Rave

Prèssec

Pastanaga

Raïm

Pebrot

Figa

Api

Magrana

Cogombre

Mango

Alvocat

Blat de moro

VEGETALS

VERDURES

FRUITES

Tomàquet d’amanir

Poma

Cirerol

Aranja

Maduixes

Ceba

Rave

Prèssec

Pastanaga

Raïm

Pebrot

Figa

Api

Magrana

Cogombre

Mango

Alvocat

Blat de moro

VEGETALS

VERDURES

FRUITES

Tomàquet d’amanir

Poma

Cirerol

Aranja

Ceba

Maduixes

Rave

Prèssec

Pastanaga

Raïm

Pebrot

Figa

Api

Magrana

Cogombre

Mango

Alvocat

Blat de moro

Inclou-hi proteïna

Si vols que el teu plat sigui nutricionalment complet, afegeix una de les moltes opcions proteiques animals o vegetals que hi aportaran noves textures. Els llegums són una bona alternativa.

PROTEÏNA

AVIRAM

FORMATGES

PEIX

Pollastre

Salmó

Formatge fresc

Mozzarella

Tonyina

Gall dindi

Parmesà

Anxoves

Ou dur

Formatge blau

Gambes cuites

PORC

Pernil salat

Cranc

ALTRES

Bacó / Salsitxes

Bacallà salat

Tofu, seitan, soja

PROTEÏNA

AVIRAM

PEIX

Pollastre

Salmó

Tonyina

Gall dindi

Anxoves

Ou dur

Gambes cuites

PORC

Pernil salat

Cranc

Bacó / Salsitxes

Bacallà salat

FORMATGES

ALTRES

Formatge fresc

Tofu, seitan, soja

Mozzarella

Parmesà

Formatge blau

PROTEÏNA

AVIRAM

PEIX

Pollastre

Salmó

Tonyina

Gall dindi

Anxoves

Ou dur

Gambes cuites

PORC

Pernil salat

Cranc

Bacó / Salsitxes

Bacallà salat

FORMATGES

ALTRES

Formatge fresc

Tofu, seitan, soja

Mozzarella

Parmesà

Formatge blau

No oblidis els complements

La fruita seca hi aportarà greixos naturals i textures cruixents. Les olives i els envinagrats, intensitat. Les herbes aromàtiques, un toc de sabor, i un crostons de pa torrat la faran inoblidable.

COMPLEMENTS

FRUITES SEQUES

ALTRES

Nous

Crostons

Ametlles

Olives negres

Avellanes

Olives verdes

Pinyons

Envinagrats

Pipes

Germinats

Festucs

Espècies

Cacauets

Herbes aromàtiques

Anacards

Panses

COMPLEMENTS

FRUITES SEQUES

ALTRES

Nous

Crostons

Ametlles

Olives negres

Avellanes

Olives verdes

Pinyons

Envinagrats

Pipes

Germinats

Festucs

Espècies

Cacauets

Herbes aromàtiques

Anacards

Panses

COMPLEMENTS

FRUITES SEQUES

ALTRES

Nous

Crostons

Ametlles

Olives negres

Avellanes

Olives verdes

Pinyons

Envinagrats

Pipes

Germinats

Festucs

Espècies

Cacauets

Herbes

aromàtiques

Anacards

Panses

Amaneix-la amb alegria

Escull un amaniment que hi escaigui. Pot ser lleuger com una vinagreta o contundent com una salsa Cèsar. Recorda que és una part important del plat i que ha de lligar amb la resta d’ingredients.

AMANIMENT

VEGETALS

VINAGRETES

AMB MAIONESA

Pesto verd

Oli i vinagre

Maionesa

Pesto vermell

Amb mel i mostassa

De mostassa

Romesco

Salsa rosa

De llimona

Salsa Cèsar

De soja

AMB IOGURT

Amb mostassa

De mel

Raita índia

De tagín

Tzatziki grec

Ranch

AMANIMENT

VINAGRETES

AMB MAIONESA

Oli i vinagre

Maionesa

Amb mel i mostassa

De mostassa

Salsa rosa

De llimona

Salsa Cèsar

De soja

De mel

AMB IOGURT

De tagín

Amb mostassa

Raita índia

VEGETALS

Pesto verd

Tzatziki grec

Pesto vermell

Ranch

Romesco

AMANIMENT

VINAGRETES

AMB MAIONESA

Oli i vinagre

Maionesa

De mostassa

Amb mel

i mostassa

De llimona

Salsa rosa

De soja

Salsa Cèsar

De mel

De tagín

AMB IOGURT

Amb mostassa

VEGETALS

Raita índia

Pesto verd

Pesto vermell

Tzatziki grec

Romesco

Ranch

Ingredients cruixents

És interessant posar-ne almenys un per afegir textures al plat.

Algunes idees

  • Verda mediterrània
  • Cruixent d’endívies i poma
  • Pomelo, salmó i alvocat
  • De tardor, amb figues i pernil
  • Quinoa, gall dindi i magrana
  • Cigrons, cirerols, raves i tonyina
  • Vegana de llenties, mango i tofu
  • Amanida alemanya de patates
  • Amanida Cèsar
  • Amanida italiana de pasta
  • Xató de bacallà amb romesco
  • Amanida americana de col, pastanaga i poma

Cigrons, cirerols, raves i tonyina

Cruixent d’endívies i poma

Amanida Cèsar

Xató de bacallà amb romesco

Amanida italiana de pasta

Amanida americana de col,

pastanaga i poma

Cruixent d’endívies i poma

Amanida Cèsar

Amanida americana de col,

pastanaga i poma

Cigrons, cirerols, raves i tonyina

Xató de bacallà amb romesco

Amanida italiana de pasta

Cruixent d’endívies i poma

Amanida Cèsar

Amanida americana de col,

pastanaga i poma

Cigrons, cirerols, raves i tonyina

Xató de bacallà amb romesco

Amanida italiana de pasta

Infografia al paper de l’ARA Diumenge
Font: Elaboració pròpia
stats