Ara
  • Portada
  • Última hora
  • Descobreix
  • Edició paper 16/05/2022
Seccions
  • Opinió
  • Política
  • Internacional
  • Economia
  • Societat
  • Ciència i medi ambient
  • Cultura
  • Esports
  • Mèdia
  • Estils
  • Gent
  • La méteo
Magazins
  • Diumenge
  • Criatures
  • Emprenem
  • Llegim
  • Mengem
  • Motor
  • Fluor
  • Feminismes
Multimèdia
  • Interactius
  • Ara Data
  • Ara Mirades
  • Vídeo
  • Foto
  • Vinyetes
  • Dossiers
Serveis
  • Botiga
  • Hemeroteca
  • Newsletters
  • Revistes digitals
  • Cartellera
  • Wordle en català
  • Mots encreuats
  • Podcast
La Veu del Lector
  • Bústia d'investigació
  • Cartes a la directora
Edició
Idioma
  • Cat
  • Cast
  • Eng
La pell que cobreix alguna fruita seca, de color marró, també aporta nutrients a l'organisme

Per què la fruita seca s'acostuma a relacionar amb les quilocalories que aporta a l’organisme (i per què no ho hauríem de fer)?

Trinitat Gilbert Martínez
Francesc Font, a la finca de Son Felip, a Menorca

“Llaurar la terra és una pràctica degenerativa malgrat que per a la pagesia llaurar sigui genètic”

Trinitat Gilbert Martínez
12
Pa de Sant Jordi, amb pa de nous d'origen catalanes, formatge i sobrassada mallorquina

Un pa de Sant Jordi "amb ingredients de qualitat i estèticament perfecte"

Jordi Garrigós
La xocolata és la protagonista de la Pasqua

La xocolata, endorfines que generen plaer (i protecció per al cervell i el cor)

Trinitat Gilbert Martínez
Amb els ous es poden fer mil i un plats

Si menges 7 ous a la setmana no tindràs el colesterol alt i sí més memòria

Trinitat Gilbert Martínez
6
Mandonguilles amb pèsols, un dels guisats de temporada

Guisats de primavera

Trinitat Gilbert Martínez
Quico Bargalló, ensumant les aromes de l'oli d'oliva
Entrevista Quico Bargalló:

“L’oli de gira-sol és com les pastilles d’Avecrem, tothom el fa servir però ningú no ho reconeix”

Trinitat Gilbert Martínez
La cuinera Maria Nicolau
Entrevista Maria Nicolau:

“No feu llistes de la compra, ni programeu ni organitzeu àpats amb antelació”

Trinitat Gilbert Martínez
L'oli d'oliva extra verge aguanta les coccions fins als 60º

Les patates i les croquetes, amb quin oli d'oliva les fregeixes?

Trinitat Gilbert Martínez
1

Per què l'olor de pa ens fa ser més bones persones?

Nutrició i salut | 31/03/2022
Un estudi fet a França va demostrar que l'olor de pa activa el sistema de recompensa cerebral

Les mandarines, més betacarotè que vitamina C

Nutrició i salut | 01/03/2022
La ingesta de mandarines va bé per a la salut ocular

Els calçots, la fibra desitjada que cuida la microbiota i ajuda a tenir bona memòria

Nutrició i salut | 23/02/2022
Els calçots es mengen mirant el cel

Menjar 100 grams de crucíferes vol dir prendre més calci del que hi ha en un got de llet

Nutrició i salut | 07/02/2022
Dins de la família de les crucíferes hi ha moltes varietats

Un pa diferent per a cada dia?

Nutrició i salut | 18/01/2022
Barres de pa sortides del forn

El bonítol, el peix blau que ajuda a tenir un bon colesterol i que és de temporada

Nutrició i salut | 20/12/2021
El bonítol es pesca especialment d'octubre a gener

Per què has de cuinar les cols de Brussel·les amb molta cura?

Nutrició i salut | 13/12/2021
Cols de Brussel·les

Les carxofes, les verdures mitificades que aporten bàsicament aigua a l’organisme

Nutrició i salut | 04/12/2021
Les carxofes aporten un tant per cent alt d'aigua a l'organisme

Josep Roca: “Parlem molt de sostenibilitat i de reciclatge però no de recuperar memòria”

Nutrició i salut | 01/12/2021
La Montserrat Fontané, amb els seus fills, el dia que va menjar a Can Batista, la casa on va néixer, de la Vall del Llémena

Mongeta tendra: receptes més enllà de la verdura bullida

Nutrició i salut | 30/11/2021
Una persona tallant mongetes verdes

Per què heu de menjar moniatos per lluitar contra el vent, les temperatures baixes i la neu?

Nutrició i salut | 28/11/2021
Els moniatos aporten vitamina C vitamina A a l'organisme

De què fa olor una poma?

Nutrició i salut | 24/11/2021
Les pomes no fan olor de pomes, segons el nord-americà Harold McGee

Per què les carbasses ajuden més que les pastanagues a tenir millor visió?

Nutrició i salut | 19/11/2021
Carbasses

François Chartier, sommelier: "Prova de sucar al cafè un tros de formatge parmesà!"

Ciència i medi ambient | 12/11/2021
El sommelier François Chartier, que ha creat una aplicació en col·laboració amb Sony per crear noves receptes.

Per què les pastanagues s’han de menjar amb greixos per aconseguir tenir una bona vista?

Nutrició i salut | 13/11/2021
Les pastanagues poden ser d'altres colors, a part del taronja

El consum d'oli de palma afavoreix la metàstasi

Societat | 10/11/2021
L'oli de palma es relaciona amb les dietes alimentàries poc saludables.

Formigues, sostenibilitat i investigació: les claus per a l'alimentació del futur

Estils | 08/11/2021
Un tècnic de laboratori analitzant una peça de carn

Una nevera sense aliments caducats: l’objectiu sostenible a la cuina

Estils | 14/10/2021
Una noia agafant productes de la nevera

L’alimentació sostenible es debat a Barcelona

Microsites / Productes de la terra | 13/10/2021
Un tractor treballant en un camp del Parc Agrari del Llobregat, amb la torre de control de l'aeroport del Part al fons

"El plat que menges afecta la teva salut i la del medi ambient"

Microsites / Productes de la terra | 13/10/2021
Feines en un dels camps de cultiu del Parc Agrari del Llobregat
Ara

Periodisme lliure i compromès, per estar ben informat

SUBSCRIU-T'HI
App: IOS Android
  • © ARA 2022
  • Privacitat
  • Condicions
  • Cookies
Col·laboradors
  • Generalitat de Catalunya
  • Govern Illes Balears
  • Fundació Catalunya Cultura
  • Generalitat Valenciana
  • La teua llengua
  • Portada
  • Última hora
  • Descobreix
  • Seccions
  • Perfil