Recepta de Gessamí Caramés: pebrotada

La cuinera explica una amanida que s'ha de coure per menjar-la freda després

La recepta de Gessamí Caramés es pot preparar amb altres varietats de pebrots

La cuinera Gessamí Caramés explica en el llibre Cuines (Ara llibres) receptes tan atractives per fer a l'estiu com la que us expliquem tot seguit.

Ingredients per a 4 persones

  • 300 g de pebrot dolç de les Landes
  • 100 g de mantega sense sal i a temperatura ambient
  • 100 g d'ametlla torrada
  • 4 tomàquets de pebrot
  • 4 ous
  • 3 pebrots vermells italians
  • 3 lloms d'anxoves
  • 2 cebes de Figueres
  • 3 grans d'all
  • 1 cullerada de pebre d'Espelette
  • Julivert
  • Oli d'oliva verge extra
  • Pebre negre

Elaboració

  1. Si teniu bufador de cuina, cremeu els pebrots vermells italians i els tomàquets de penjar. Si no, poseu-los directament al forn juntament amb un gra d'all durant quinze minuts a 180 graus.
  2. Prepareu la mantega. Al got de la batedora elèctrica poseu-hi la mantega, els lloms d'anxoves sense espines, una cullerada de pebre d'Espelette (un pebrot del País Basc francès que podeu substituir per un altre de semblant) i el gra d'all que haureu escalivat al forn. Bateu-ho tot junt.
  3. Quan ho tingueu fet, poseu-ho dins d'una mànega pastissera amb un broquet d'estrella. Si no, podeu fer servir el cantó d'una bossa de plàstic i foradar-ne la punta perquè en surti la preparació.
  4. Poseu paper sulfurat en una safata i poseu-hi muntanyetes de la mantega que acabeu de preparar. 
  5. Poseu-les a la nevera perquè agafin consistència.
  6. Poseu un gran d'all aixafat a la paella amb un raig d'oli d'oliva. 
  7. Quan balli, afegiu-hi les cebes, tallades a la juliana, i el pebrot de les Landes. Salteu-ho a foc fort.
  8. Peleu els pebrots escalivats al forn, traieu-ne les llavors i talleu-los a tires. Afegiu-los a la paella on heu posat la ceba.
  9. Feu el mateix amb els tomàquets.
  10. Salpebreu-ho i salteu-ho tot.
  11. Poseu-ne una quantitat proporcionada en quatre cassoletes. A cada una, un ou, i poseu-ho al forn durant 7 minuts a 200 °C.
  12. Per acabar, poseu-hi una de les muntanyes de mantega que teníeu a la nevera.
  13. Esmicoleu l'ametlla torrada i afegiu-l'hi per sobre juntament amb les fulles de julivert.

Bon profit!

stats