Recepta de Gessamí Caramés: pebrotada
La cuinera explica una amanida que s'ha de coure per menjar-la freda després
05/09/2024
2 min
La cuinera Gessamí Caramés explica en el llibre Cuines (Ara llibres) receptes tan atractives per fer a l'estiu com la que us expliquem tot seguit.
Ingredients per a 4 persones
- 300 g de pebrot dolç de les Landes
- 100 g de mantega sense sal i a temperatura ambient
- 100 g d'ametlla torrada
- 4 tomàquets de pebrot
- 4 ous
- 3 pebrots vermells italians
- 3 lloms d'anxoves
- 2 cebes de Figueres
- 3 grans d'all
- 1 cullerada de pebre d'Espelette
- Julivert
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
Elaboració
- Si teniu bufador de cuina, cremeu els pebrots vermells italians i els tomàquets de penjar. Si no, poseu-los directament al forn juntament amb un gra d'all durant quinze minuts a 180 graus.
- Prepareu la mantega. Al got de la batedora elèctrica poseu-hi la mantega, els lloms d'anxoves sense espines, una cullerada de pebre d'Espelette (un pebrot del País Basc francès que podeu substituir per un altre de semblant) i el gra d'all que haureu escalivat al forn. Bateu-ho tot junt.
- Quan ho tingueu fet, poseu-ho dins d'una mànega pastissera amb un broquet d'estrella. Si no, podeu fer servir el cantó d'una bossa de plàstic i foradar-ne la punta perquè en surti la preparació.
- Poseu paper sulfurat en una safata i poseu-hi muntanyetes de la mantega que acabeu de preparar.
- Poseu-les a la nevera perquè agafin consistència.
- Poseu un gran d'all aixafat a la paella amb un raig d'oli d'oliva.
- Quan balli, afegiu-hi les cebes, tallades a la juliana, i el pebrot de les Landes. Salteu-ho a foc fort.
- Peleu els pebrots escalivats al forn, traieu-ne les llavors i talleu-los a tires. Afegiu-los a la paella on heu posat la ceba.
- Feu el mateix amb els tomàquets.
- Salpebreu-ho i salteu-ho tot.
- Poseu-ne una quantitat proporcionada en quatre cassoletes. A cada una, un ou, i poseu-ho al forn durant 7 minuts a 200 °C.
- Per acabar, poseu-hi una de les muntanyes de mantega que teníeu a la nevera.
- Esmicoleu l'ametlla torrada i afegiu-l'hi per sobre juntament amb les fulles de julivert.
Bon profit!