La recepta de Ca l'Ulisses: ensaïmada planxada amb peix de roca marinat
El cuiner Joan Canals explica com fer a casa una recepta que barreja el dolç amb el salat
05/09/2024
2 min
Al restaurant Ulisses de Ciutadella de Menorca, a la plaça de la Llibertat, el cuiner Joan Canals revela com convertir l'ensaïmada en un plat salat amb ingredients que ell va crear de productors de l'illa de Menorca, especialment de Ciutadella, com ara l'oli d'oliva de Santa Caterina de Binidalí. A casa podeu fer servir els vostres ingredients de proximitat.
Ingredients per a 1 persona
- 1 ensaïmada petita
- Mató
- Tomàquet semisec
- Peix de roca
- Oli d'oliva verge extra
Per al marinat del peix de roca
- Suc d'una aranja
- Llima
- Sàlvia
- Farigola
- Gingebre
Elaboració
- Comenceu planxant l'ensaïmada. Aquesta recepta està ideada amb les ensaïmades de Can Padet, de Ciutadella.
- Tot seguit, marineu el peix de roca. Trieu el que trobeu al mercat, i demaneu a la peixateria que us el filetegin.
- A casa, quedeu-vos amb el llom, i marineu-lo sis minuts amb el suc d'una aranja, llima, sàlvia, farigola i gingebre.
- Heu de tenir-lo amb tots aquests ingredients uns sis minuts, i com més ben filetejat tingueu el llom millor, perquè és tal com el fareu servir per posar-lo al capdamunt de l'ensaïmada.
- Un cop fet, poseu-hi al capdamunt el mató i el tomàquet sec, tot tallat a llenques primes, perquè ho heu de col·locar al capdamunt de l'ensaïmada.
- Al damunt els filets de peix de roca, que prèviament haureu escorregut perquè siguin ben secs.
- Amaniu-ho tot junt amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
- I, per acabar el plat, poseu-hi al capdamunt una fulla de sàlvia.
- L'ideal és que, quan col·loqueu els ingredients al capdamunt de l'ensaïmada, el dolç l'hàgiu acabat de planxar perquè l'escalfor contrasti amb els ingredients freds que hi poseu al damunt. És una recepta ideal per menjar com a primer plat d'estiu.
Bon profit!