Recepta d'Albert Adrià: xampinyons en vinagre
El cuiner Albert Adrià explica com preparar a casa un plat que realça el gust dels xampinyons
05/09/2024
1 min
El cuiner Albert Adrià proposa marinar els xampinyons amb vinagre de vi blanc, una recepta ideal per a un primer plat.
Ingredients per a 4 persones
- 16 xampinyons mitjans
Per marinar-los
- 100 g de vinagre de vi blanc
- 240 g d'aigua
- 14 g de sal
Per aromatitzar els xampinyons
- 50 g d'oli d'oliva verge extra
- 3 làmines d'all
- 2 g de julivert
Elaboració
- Talleu una mica el peu dels xampinyons, i tot seguit peleu-los amb un ganivet fi perquè d'aquesta manera aconseguireu que el marinat hi entri millor. Reserveu-los.
- Mentrestant, barregeu els ingredients del marinat en un bol fins que comproveu que la sal s'hi ha dissolt. Remeneu-ho amb l'ajut d'una cullera perquè la barreja es faci bé.
- Col·loqueu els xampinyons en un recipient hermètic (com per exemple una carmanyola de vidre) i cobriu-los totalment amb el marinat que acabeu de preparar. Els hi heu de deixar dues hores.
- Passades les dues hores, escorreu bé els xampinyons, que no quedin líquids ni mullats, i poseu-los en un plat pla gran, on quedin ben repartits i no estiguin els uns damunt dels altres. És important aquest pas perquè amb els passos finals, amb l'aromatització, els xampinyons han de quedar coberts.
- Ara serà el moment d'aromatitzar els xampinyons, l'últim pas de la recepta. Per fer-ho, infusioneu les làmines d'all en l'oli d'oliva verge extra.
- Un cop ho hàgiu infusionat (un màxim de dos minuts), aboqueu-ho damunt dels xampinyons; ha de quedar ben repartit.
- Tot seguit, talleu de forma ben picadeta el julivert.
- Per acabar, aboqueu per sobre dels xampinyons l'oli infusionat amb les làmines d'all, i el toc final: poseu-hi al capdamunt el julivert que heu tallat picadet. I ja el podreu portar a taula.
Bon profit!