Recepta d'Albert Adrià: xampinyons en vinagre

El cuiner Albert Adrià explica com preparar a casa un plat que realça el gust dels xampinyons

1 min
L'amanida de xampinyons, ideal com a primer plat

El cuiner Albert Adrià proposa marinar els xampinyons amb vinagre de vi blanc, una recepta ideal per a un primer plat.

Ingredients per a 4 persones

  • 16 xampinyons mitjans

Per marinar-los

  • 100 g de vinagre de vi blanc
  • 240 g d'aigua
  • 14 g de sal

Per aromatitzar els xampinyons

  • 50 g d'oli d'oliva verge extra
  • 3 làmines d'all
  • 2 g de julivert

Elaboració

  1. Talleu una mica el peu dels xampinyons, i tot seguit peleu-los amb un ganivet fi perquè d'aquesta manera aconseguireu que el marinat hi entri millor. Reserveu-los.
  2. Mentrestant, barregeu els ingredients del marinat en un bol fins que comproveu que la sal s'hi ha dissolt. Remeneu-ho amb l'ajut d'una cullera perquè la barreja es faci bé.
  3. Col·loqueu els xampinyons en un recipient hermètic (com per exemple una carmanyola de vidre) i cobriu-los totalment amb el marinat que acabeu de preparar. Els hi heu de deixar dues hores.
  4. Passades les dues hores, escorreu bé els xampinyons, que no quedin líquids ni mullats, i poseu-los en un plat pla gran, on quedin ben repartits i no estiguin els uns damunt dels altres. És important aquest pas perquè amb els passos finals, amb l'aromatització, els xampinyons han de quedar coberts.
  5. Ara serà el moment d'aromatitzar els xampinyons, l'últim pas de la recepta. Per fer-ho, infusioneu les làmines d'all en l'oli d'oliva verge extra.
  6. Un cop ho hàgiu infusionat (un màxim de dos minuts), aboqueu-ho damunt dels xampinyons; ha de quedar ben repartit.
  7. Tot seguit, talleu de forma ben picadeta el julivert.
  8. Per acabar, aboqueu per sobre dels xampinyons l'oli infusionat amb les làmines d'all, i el toc final: poseu-hi al capdamunt el julivert que heu tallat picadet. I ja el podreu portar a taula.

Bon profit!

stats