La recepta del cuiner Oriol Sabé: turbot amb patates
El cuiner proposa fer patates fregides per completar el plat de peix, juntament amb verdures de temporada
05/09/2024
1 min
El cuiner del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, Oriol Sabé, explica com preparar un plat amb turbot, un dels peixos estrella de la gastronomia.
Ingredients per a 4 persones
- 1 turbot (d'un quilo o d'un quilo i mig)
- Patates per fregir
- Verdures de temporada
Per a la salsa cítrica
- 2 cebes de Figueres
- 1 llimona
- 1 manat de coriandre
- 5 piparras
- 100 ml d'aigua mineral
- 1 raig d'oli d'oliva verge extra
Elaboració
- En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra, poseu-hi les dues cebes tallades, el suc d'una llimona, el coriandre, les cinc piparras i l'aigua mineral. Coeu-ho tot junt durant dos minuts.
- Passat aquest temps, retireu-ho del foc, poseu-ho al vas d'una batedora i tritureu-ho fins que us quedi molt finet.
- Si amb la batedora no aconseguiu la textura desitjada, aleshores coleu-ho, perquè és important que la salsa us quedi fineta. Reserveu-ho.
- Prepareu les patates. Trieu-ne la varietat que va bé per fregir. Renteu-les, peleu-les i talleu-les de la forma que més us agradi per fregir-les en una paella amb oli d'oliva abundant.
- Un cop fregides, reserveu-les. Si ho preferiu, també podeu fer les patates confitades, al caliu o fins i tot amb crema de patata, com podeu comprovar a la fotografia del plat.
- Passeu per la planxa les verdures de temporada que hàgiu triat per al plat. Quan estiguin cuites, reserveu-les.
- Coeu el turbot a la planxa. Comenceu per la part de la pell, després tombeu-lo. Comproveu que es cogui bé per dins. Haureu d'anar tombant per una banda i per l'altra fins que estigui ben cuit.
- Quan estigui cuit, ja podreu emplatar. Primer el turbot, després les patates i, tot seguit, les verdures.
Bon profit!