La recepta del cuiner Oriol Sabé: turbot amb patates

El cuiner proposa fer patates fregides per completar el plat de peix, juntament amb verdures de temporada

La recepta del cuiner Oriol Sabé es completa amb verdures de temporada

El cuiner del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautordera, Oriol Sabé, explica com preparar un plat amb turbot, un dels peixos estrella de la gastronomia.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 turbot (d'un quilo o d'un quilo i mig)
  • Patates per fregir
  • Verdures de temporada

Per a la salsa cítrica

  • 2 cebes de Figueres
  • 1 llimona
  • 1 manat de coriandre
  • 5 piparras
  • 100 ml d'aigua mineral
  • 1 raig d'oli d'oliva verge extra

Elaboració

  1. En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra, poseu-hi les dues cebes tallades, el suc d'una llimona, el coriandre, les cinc piparras i l'aigua mineral. Coeu-ho tot junt durant dos minuts.
  2. Passat aquest temps, retireu-ho del foc, poseu-ho al vas d'una batedora i tritureu-ho fins que us quedi molt finet.
  3. Si amb la batedora no aconseguiu la textura desitjada, aleshores coleu-ho, perquè és important que la salsa us quedi fineta. Reserveu-ho.
  4. Prepareu les patates. Trieu-ne la varietat que va bé per fregir. Renteu-les, peleu-les i talleu-les de la forma que més us agradi per fregir-les en una paella amb oli d'oliva abundant.
  5. Un cop fregides, reserveu-les. Si ho preferiu, també podeu fer les patates confitades, al caliu o fins i tot amb crema de patata, com podeu comprovar a la fotografia del plat.
  6. Passeu per la planxa les verdures de temporada que hàgiu triat per al plat. Quan estiguin cuites, reserveu-les.
  7. Coeu el turbot a la planxa. Comenceu per la part de la pell, després tombeu-lo. Comproveu que es cogui bé per dins. Haureu d'anar tombant per una banda i per l'altra fins que estigui ben cuit.
  8. Quan estigui cuit, ja podreu emplatar. Primer el turbot, després les patates i, tot seguit, les verdures.

Bon profit!

stats