La recepta de Nandu Jubany: escalopa milanesa

El cuiner d'Osona revela com fer a casa una recepta arrebossada i fregida

La llimona acompanya molt bé la milanesa que proposa el cuiner Nandu Jubany

El cuiner Nandu Jubany explica com preparar a casa una recepta que és un clàssic que agrada a grans i especialment als petits, l'escalopa milanesa. En els dos llibres de receptes que ha publicat, com Receptes per compartir en família, explica aquesta preparació i també moltes d'altres que detalla amb codis QR per poder accedir a vídeos en què s'expliquen tot els passos, tal com també explica en el seu compte d'Instagram.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 entrecot d'1 kg sense os
  • 3 ous
  • 250 g de pa de pagès ratllat
  • 100 g d'ametlla crua laminada
  • Sal
  • Pebre negre
  • Mantega
  • Oli d'oliva suau

Elaboració

  1. Quan compreu a la carnisseria l'entrecot de vedella, demaneu que us l'obrin per la meitat. Si no, també podeu fer aquest pas a casa sempre que tingueu un bon ganivet, que faci bé el tall.
  2. Tot seguit, aixafeu les dues meitats de l'entrecot amb la fulla del ganivet. Heu d'aconseguir que la carn us quedi ben prima, plana.
  3. Un cop el tingueu prim, reserveu-lo en una safata on us càpiga sencer.
  4. En un bol, bateu els tres ous juntament amb les ametlles laminades.
  5. Amb aquesta barreja que acabeu de fer, unteu l'entrecot que teníeu reservat.
  6. Quan el tingueu ben untat, tireu-hi el pa ratllat per damunt.
  7. Salpebreu-ho al vostre gust.
  8. I ara comença el pas més important: en una paella grossa, on càpiga sencer, fregiu l'entrecot amb mantega i oli d'oliva.
  9. És molt important que s'hi fregeixi bé per totes les bandes.
  10. Quan comproveu que per una banda està daurat, doneu-li la volta per l'altra.
  11. Ha de quedar ben fregit per dins i per fora.
  12. A l'hora de servir-lo, talleu-lo a trossos i poseu-hi al costat llimona. I ja estarà.

Bon profit!

stats