La recepta de Vador Brugués: truita de patates a la italiana
És un plat que fa estiu, que és fàcil de compartir i al qual el cuiner juga a afegir un ingredient nou
05/09/2024
1 min
El cuiner Vador Brugués afirma que afegir a la truita de patates un formatge de la cuina italiana dona un resultat dels bons, perquè serà una truita cremosa que, a més, uneix les dues cultures banyades pel Mediterrani. I qui diu afegir-hi un formatge cremós italià també diu posar-hi altres ingredients, com ara verdures de temporada.
Ingredients
- 400 g de patates
- 400 g de ceba tendra
- 100 g d'oli d'oliva verge extra
- 10 ous de pagès
- 200 g de mozzarella
- Orenga
- Sal
Elaboració
- Peleu les cebes, talleu-les a la juliana i sofregiu-les a foc suau amb tres cullerades d'oli fins que quedin ben tendres. Escorreu-les i reserveu-les.
- Peleu les patates, talleu-les a la jardinera i sofregiu-les en oli fins que quedin ben toves. Escorreu-les, barregeu-les amb la ceba i torneu-ho a coure tot junt cinc minuts més. Rectifiqueu-ho de sal i escorreu-ho.
- Bateu els deu ous en un bol gran i afegiu-hi la barreja de patata i ceba ben escorreguda. Afegiu-hi també sal, pebre i orenga. Reserveu-ho.
- Preescalfeu el forn a 180 °C.
- Poseu al foc una paella antiadherent que pugui anar al forn i, quan estigui calenta, incorporeu-hi la meitat de la barreja. Deixeu que qualli un moment i incorporeu la mozzarella ratllada al centre de la truita. Aquest pas és important. Procureu bé que sigui al centre de la truita, i no als laterals. Tireu-hi orenga per sobre com si fos una pizza.
- Cobriu-la amb la resta de la barreja i poseu-la al forn calent fins que la part superior estigui prou cuita.
- Traieu-la del forn, gireu-la en un plat i serviu-la immediatament.
Consells
- D'aquesta recepta en podeu fer mil i una versions, perquè podeu incorporar-hi altres tipus de formatges cremosos, i també embotits, pernils o verdures d'estiu, com ara carabassons i albergínies.
Bon profit!