Setmana Santa

La recepta de Mona de Pasqua que podràs fer a casa (amb la figura de xocolata més original i fàcil)

Aquest any us proposem que us atreviu a fer a casa un pa de pessic deliciós, que podreu guarnir amb la decoració de xocolata més original i fàcil

Mona de Pasqua casolana amb niu de xocolata
Trinitat Gilbert Martínezi A.om / M.masdeu / J.castellano
04/04/2025
2 min

BarcelonaEl pastisser Èric Ortuño, format a les millors escoles i pastisseries de França, i actual xef pastisser de L'Atelier Barcelona, proposa preparar un pa de pessic senzill, que es completa amb una figura de xocolata, que Ortuño anomena niu, i que és una de les grans descobertes per fer a casa durant qualsevol època de l'any.

Per a 6 persones

Ingredients per al pa de pessic

  • 115 g de mantega
  • 70 g de xocolata del 70% de cacau
  • 2 ous
  • 60 g de farina
  • 100 g de sucre

Elaboració

  1. Bateu els ous amb el sucre.
  2. Afegiu-hi la xocolata amb la mantega fosa.
  3. Barregeu-hi la farina.
  4. Ompliu un motlle de 18 cm amb la massa aconseguida.
  5. Coeu-lo al forn a 180º durant 8 minuts.
  6. Després, deixeu-lo refredar a temperatura ambient.

Per a la mousse de xocolata

  • 2 rovells d’ou
  • 80 g de nata líquida
  • 125 g de xocolata del 70% de cacau
  • 250 g de nata muntada

Preparació

  1. Bulliu la nata líquida.
  2. Aboqueu-hi al damunt la xocolata.
  3. Afegiu-hi els rovells i la nata muntada.
  4. Poseu la mousse sobre el pa de pessic, que hi quedi ben aplanat i, tot seguit, deixeu-lo refredar tot a la nevera durant una hora.

Per als fils de xocolata per convertir-los en el niu de xocolata

  • 125 g de xocolata negra desfeta

Estris: safata de forn

Preparació

  1. Congeleu una safata metàl·lica. Tingueu-la-hi una estona, fins que comproveu que està completament gelada.
  2. Amb una mànega pastissera (o amb una bossa de plàstic) poseu-hi la xocolata negra desfeta.
  3. A poc a poc, feu uns fils allargats de xocolata per sobre de la safata metàl·lica congelada. Com més allargats, millor.
  4. Comprovareu que els fils líquids queden glaçats.
  5. Agafeu una pala pastissera o una pala de fusta per recollir els fils.
  6. Poseu els fils al voltant del pa de pessic, fins que hi arriben al damunt, tal com si es tractés d'un niu.
  7. Podeu acabar de decorar el pa de pessic amb ous de xocolata, que podeu comprar-los bo i fets.

Opcional (per a la decoració final)

  • Ous de xocolata amb un bany d’or (els podeu substituir per uns altres ous de xocolata, si voleu).

Bon profit!

stats