Setmana Santa
La recepta de Mona de Pasqua que podràs fer a casa (amb la figura de xocolata més original i fàcil)
Aquest any us proposem que us atreviu a fer a casa un pa de pessic deliciós, que podreu guarnir amb la decoració de xocolata més original i fàcil

2 min
BarcelonaEl pastisser Èric Ortuño, format a les millors escoles i pastisseries de França, i actual xef pastisser de L'Atelier Barcelona, proposa preparar un pa de pessic senzill, que es completa amb una figura de xocolata, que Ortuño anomena niu, i que és una de les grans descobertes per fer a casa durant qualsevol època de l'any.
Per a 6 persones
Ingredients per al pa de pessic
- 115 g de mantega
- 70 g de xocolata del 70% de cacau
- 2 ous
- 60 g de farina
- 100 g de sucre
Elaboració
- Bateu els ous amb el sucre.
- Afegiu-hi la xocolata amb la mantega fosa.
- Barregeu-hi la farina.
- Ompliu un motlle de 18 cm amb la massa aconseguida.
- Coeu-lo al forn a 180º durant 8 minuts.
- Després, deixeu-lo refredar a temperatura ambient.
Per a la mousse de xocolata
- 2 rovells d’ou
- 80 g de nata líquida
- 125 g de xocolata del 70% de cacau
- 250 g de nata muntada
Preparació
- Bulliu la nata líquida.
- Aboqueu-hi al damunt la xocolata.
- Afegiu-hi els rovells i la nata muntada.
- Poseu la mousse sobre el pa de pessic, que hi quedi ben aplanat i, tot seguit, deixeu-lo refredar tot a la nevera durant una hora.
Per als fils de xocolata per convertir-los en el niu de xocolata
- 125 g de xocolata negra desfeta
Estris: safata de forn
Preparació
- Congeleu una safata metàl·lica. Tingueu-la-hi una estona, fins que comproveu que està completament gelada.
- Amb una mànega pastissera (o amb una bossa de plàstic) poseu-hi la xocolata negra desfeta.
- A poc a poc, feu uns fils allargats de xocolata per sobre de la safata metàl·lica congelada. Com més allargats, millor.
- Comprovareu que els fils líquids queden glaçats.
- Agafeu una pala pastissera o una pala de fusta per recollir els fils.
- Poseu els fils al voltant del pa de pessic, fins que hi arriben al damunt, tal com si es tractés d'un niu.
- Podeu acabar de decorar el pa de pessic amb ous de xocolata, que podeu comprar-los bo i fets.
Opcional (per a la decoració final)
- Ous de xocolata amb un bany d’or (els podeu substituir per uns altres ous de xocolata, si voleu).
Bon profit!