Recepta de Sophie Dudemaine: tonyina amb cogombre

L'autora del llibre '100 receptes sense receptes' explica com preparar a casa una amanida refrescant

1 min
La tonyina es pot servir o bé crua o b passar-la per uns minuts per foc viu

En el llibre 100 receptes sense receptes. Sense necessitat de recepta, la foto ho diu tot (Cossetània), l'autora, Sophie Dudemaine, explica de forma gràfica com preparar a casa receptes senzilles i molt gustoses. En aquest cas, seguint les seves indicacions hem posat lletra a una de les receptes d'estiu.

Ingredients per a 6 persones

  • 2 talls de tonyina de 100 g (o bé podeu substituir-la per salmó)
  • 1 cogombre tallat a trossos
  • 1 branqueta de coriandre

Per a la vinagreta

  • 6 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
  • Sèsam negre o blanc
  • El suc d'una llimona
  • Sal i pebre molt

Elaboració

  1. Talleu la tonyina a daus d'un centímetre de gruix. En el cas que hàgiu triat el salmó en comptes de la tonyina, feu el mateix.
  2. Podeu servir la tonyina a l'amanida crua, però, si no us agrada, podeu passar-la per la paella a foc viu amb dues cullerades soperes d'oli durant un minut, i anar-les girant perquè es facin per totes les cares.
  3. Peleu (o no, segons el vostre gust) el cogombre, talleu-lo a tires i després feu-ne daus, de la mateixa mida, si pot ser, que la tonyina.
  4. Reserveu-ho i prepareu la vinagreta. En un pot de vidre amb tapa poseu tots els ingredients: l'oli d'oliva, el sèsam, el suc de la llimona, la sal i el pebre. Tanqueu el pot amb la tapa i sacsegeu-lo perquè quedin tots els ingredients ben amalgamats.
  5. I ara sí, disposeu la tonyina i el cogombre en un plat pla, i amaniu-ho tot junt amb la vinagreta que acabeu de preparar.
  6. Tritureu el coriandre amb l'ajut de la batedora elèctrica i poseu-lo damunt de l'amanida.
  7. També podeu posar-hi uns grills de la llimona de la qual heu espremut el suc.

Bon profit!

stats