Recepta de Sophie Dudemaine: tonyina amb cogombre
L'autora del llibre '100 receptes sense receptes' explica com preparar a casa una amanida refrescant
05/09/2024
1 min
En el llibre 100 receptes sense receptes. Sense necessitat de recepta, la foto ho diu tot (Cossetània), l'autora, Sophie Dudemaine, explica de forma gràfica com preparar a casa receptes senzilles i molt gustoses. En aquest cas, seguint les seves indicacions hem posat lletra a una de les receptes d'estiu.
Ingredients per a 6 persones
- 2 talls de tonyina de 100 g (o bé podeu substituir-la per salmó)
- 1 cogombre tallat a trossos
- 1 branqueta de coriandre
Per a la vinagreta
- 6 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
- Sèsam negre o blanc
- El suc d'una llimona
- Sal i pebre molt
Elaboració
- Talleu la tonyina a daus d'un centímetre de gruix. En el cas que hàgiu triat el salmó en comptes de la tonyina, feu el mateix.
- Podeu servir la tonyina a l'amanida crua, però, si no us agrada, podeu passar-la per la paella a foc viu amb dues cullerades soperes d'oli durant un minut, i anar-les girant perquè es facin per totes les cares.
- Peleu (o no, segons el vostre gust) el cogombre, talleu-lo a tires i després feu-ne daus, de la mateixa mida, si pot ser, que la tonyina.
- Reserveu-ho i prepareu la vinagreta. En un pot de vidre amb tapa poseu tots els ingredients: l'oli d'oliva, el sèsam, el suc de la llimona, la sal i el pebre. Tanqueu el pot amb la tapa i sacsegeu-lo perquè quedin tots els ingredients ben amalgamats.
- I ara sí, disposeu la tonyina i el cogombre en un plat pla, i amaniu-ho tot junt amb la vinagreta que acabeu de preparar.
- Tritureu el coriandre amb l'ajut de la batedora elèctrica i poseu-lo damunt de l'amanida.
- També podeu posar-hi uns grills de la llimona de la qual heu espremut el suc.
Bon profit!