Recepta d'Antonella Speranza: pasta amb crema d'albergínies i mató
La pasta amb verdures sempre és una combinació bona, especialment si es fa amb crema
05/09/2024
2 min
La italiana Antonella Speranza, autora del blog d'èxit La pasta per als catalans, revela com fer un plat de pasta amb un vegetal de temporada, l'albergínia.
Ingredients per a 4 persones
- 320 g de pasta casarecce
- 300 g de polpa d’albergínia escalivada
- 150 g de mató
- Alfàbrega
- Sal
- Pebre negre
- Parmesà ratllat
- 1/2 gra d'all
- Oli d'oliva verge extra
Elaboració
- Escaliveu les albergínies com ho acostumeu a fer. Algunes de les opcions poden ser o bé a la graella elèctrica o bé al foc, perquè tinguin un toc fumat.
- Quan estiguin escalivades, talleu-les per la meitat i, amb l’ajuda d’una cullera, extraieu-ne la polpa.
- Poseu els 300 g de polpa d’albergínia escalivada en un vas de batedora elèctrica.
- Afegiu-hi mig gra d’all, dues fulles d’alfàbrega i un raig abundant d’oli d'oliva verge extra.
- Tritureu-ho tot fins que aconseguiu una barreja homogènia i que tingui textura de crema.
- No hi afegiu massa d'alfàbrega per no tapar els altres gustos; l'ideal és que tots estiguin ben integrats.
- Coeu la pasta en una olla amb abundant aigua salada fins que estigui al dente.
- Abans d’escórrer-la, reserveu un got d’aigua de la cocció de la pasta.
- Ara acabeu la salsa: escalfeu un raig d’oli en una paella ampla, on després abocareu la pasta. Afegiu-hi la crema d’albergínia i deixeu que s'escalfi. Quan estigui calenta, incorporeu-hi el mató. Remeneu-ho, tapeu la paella i apagueu el foc.
- Aboqueu la pasta escorreguda a la paella.
- Enceneu la flama a foc ben fort i afegiu-hi una mica de l’aigua de cocció reservada, per diluir la crema.
- Barregeu-ho bé i afegiu-hi més aigua de cocció si cal.
- Serviu la pasta immediatament.
- Completeu cada plat amb parmesà ratllat, una mica de pebre negre i unes fulles d’alfàbrega fresca.
Bon profit!