Receptes 22/09/2020

Sucs de pressió freda, tes kombutxa i coulants de xocolata, les receptes de la cuinera Teresa Carles que ven Bon Preu

La relació comercial entre el grup de Lleida i els supermercats ha començat el mes de setembre

Trinitat Gilbert Martínez
2 min
Sucs de pressió freda, tes kombutxes i coulants de xocolata, les receptes de la cuinera Teresa Carles que ven Bon Preu

Tres sucs de pressió en fred (coneguts popularment com a cold pressed), tres tes kombutxa i el coulant de xocolata són les receptes de la cuinera d'Algerri Teresa Carles que ha començat a vendre els supermercats Bon Preu i Esclat a tot el Principat. “Quan va començar la crisi a l’hostaleria, arran de la pandèmia, vam pensar que havíem de diversificar el negoci, cosa que explica el nou camí que hem començat”, explica Jordi Barri, director del grup Teresa Carles.

Les preparacions, les fan a l’obrador situat a la població de Bell-lloc d’Urgell, que la família hi va inaugurar fa dos anys. “Té molta capacitat productiva i ja quan el vam fer vam pensar que havia arribat l'hora d'accelerar la diversificació del negoci”, diu Barri. De fet, els tres sucs de pressió freda (Green Love, Forever Young i The Vegan Vampire) que venen als supermercats Bon Preu-Esclat són alguns dels que han tingut més acceptació d’entre tots els que elaboren. I passa el mateix amb els tes kombutxa (Blue mojito, Simbiotic Passion i Mother Africa).

La cuinera Teresa Carles, en un dels restaurants del Grup, que dirigeix els Flax & Kale i els Teresa Carles

Sobre el coulant de xocolata, el fill de la cuinera Teresa Carles, Jordi Barri, explica que és un pastís que venen en format piràmide, refrigerat, i que a casa s’ha de posar quinze segons al microones. "Llavors, quan es menja, explota al paladar com si es tractés d'un volcà de xocolata", diu. El venen a 1,99 €: "El preu hem decidit que sigui molt competitiu, com també el dels sucs de pressió freda i els tes kombutxa, que costen 2,49 € i 2,99 €, respectivament”.

Les pròximes línies de treball del grup Teresa Carles són els plats preparats. “Estem treballant a partir de les preparacions estrella dels restaurants Flax & Kale, així que s’hi podrà trobar els pappardelle amb bolonyesa vegana, els canelons de bolets i els bols amb la imitació de la proteïna de l’ou”. En aquest cas, el preu dels plats serà de 3,99 €. “L’objectiu és que per un màxim de 7,99 € es pugui portar a casa un menú sencer, compost per un suc o un te, un plat i unes postres”, diu Barri, que afegeix que creu que el menjar per emportar-se "serà una tendència que tornarà a bon ritme de creixement a mesura que es vagi superant la pandèmia".

Paral·lelament, el grup investiga uns altres aliments que voldran posar en un futur pròxim a la gran distribució. Es tracta dels formatges i carns veganes. “Estem creant la nostra línia pròpia d’aquests dos productes, perquè els que hem tastat fins ara creiem que no sorprenien organolècticament i, a més, tenien unes taules nutricionals millorables”, opina Barri. Per això, i gràcies a una ajuda que han rebut per a projectes I+D, estan treballant per crear-los de nou.

Receptes de la cuinera Teresa Carles

stats