Mengem 15/05/2016

Crep de farina d'espelta de porros i bolets amb salsa curri

T.gilbert / A.om / J.castellano

BarcelonaTeresa Carles és el nom de la cuinera pionera a Catalunya en restaurants vegetarians. El Flax&Kale és un dels últims restaurants que ha obert amb una proposta flexible, perquè incorpora el peix blau i l’oferta de vegetals de mil i un tipus, sempre cuinats amb elaboracions saboroses i innovadores.

Ingredients per a 6 persones:

Per a la crep:

250 g de farina integral d’espelta

500 ml de llet de soja

35 g de margarina

8 g de llevat químic

Un pessic de sal

Barregeu tots els ingredients, i deixeu-ho reposar 30 minuts a la nevera. Després, col·loqueu la barreja en una paella crepera que hàgiu escalfat prèviament. Aneu fent moviments amb la paella perquè la crep quedi ben rodona. Un cop feta, poseu-la en un plat.

Per al farcit:

2 porros grossos

200 g de xampinyons

200 g de bolets xiitake

400 ml de llet de coco

4 g de curri

Oli d’oliva verge extra

Sal

Salteu els porros. Afegiu-hi els xampinyons i els bolets xiitake. Quan estiguin cuits, aboqueu-hi la llet de coco i també el curri. Deixeu-ho tot junt uns quants minuts més i ja estarà llest.

Poseu una línia de farciment al mig de la crep, ben estesa.

Un cop incorporat el farciment, poseu-hi una mica del líquid que us haurà quedat de fer els bolets. Ara ja podeu començar a enrotllar la crep perquè el farcit quedi embolicat.

Serviu-ho amb la crep trossejada, perquè així serà més fàcil de menjar.

La recepta és lleugera i saludable al 100%. A més, és rica en fibra, proteïnes vegetals, probiòtics, antioxidants i minerals.

Bon profit!

stats