Crep de farina d'espelta de porros i bolets amb salsa curri
BarcelonaTeresa Carles és el nom de la cuinera pionera a Catalunya en restaurants vegetarians. El Flax&Kale és un dels últims restaurants que ha obert amb una proposta flexible, perquè incorpora el peix blau i l’oferta de vegetals de mil i un tipus, sempre cuinats amb elaboracions saboroses i innovadores.
Ingredients per a 6 persones:
Per a la crep:
250 g de farina integral d’espelta
500 ml de llet de soja
35 g de margarina
8 g de llevat químic
Un pessic de sal
Barregeu tots els ingredients, i deixeu-ho reposar 30 minuts a la nevera. Després, col·loqueu la barreja en una paella crepera que hàgiu escalfat prèviament. Aneu fent moviments amb la paella perquè la crep quedi ben rodona. Un cop feta, poseu-la en un plat.
Per al farcit:
2 porros grossos
200 g de xampinyons
200 g de bolets xiitake
400 ml de llet de coco
4 g de curri
Oli d’oliva verge extra
Sal
Salteu els porros. Afegiu-hi els xampinyons i els bolets xiitake. Quan estiguin cuits, aboqueu-hi la llet de coco i també el curri. Deixeu-ho tot junt uns quants minuts més i ja estarà llest.
Poseu una línia de farciment al mig de la crep, ben estesa.
Un cop incorporat el farciment, poseu-hi una mica del líquid que us haurà quedat de fer els bolets. Ara ja podeu començar a enrotllar la crep perquè el farcit quedi embolicat.
Serviu-ho amb la crep trossejada, perquè així serà més fàcil de menjar.
La recepta és lleugera i saludable al 100%. A més, és rica en fibra, proteïnes vegetals, probiòtics, antioxidants i minerals.
Bon profit!