Pastís de formatge normal, la recepta de Jordi Roca

El pastisser la prepara al restaurant Normal de Girona

2 min
Pastís de formatge

El pastisser Jordi Roca explica com elaborar a casa una recepta que té a la carta del restaurant Normal, al bell mig de Girona. El formatge combina bé amb la taronja, però també es pot triar altres fruites. I el mateix amb el gelat, que recomana el de recuit, però també se'n pot triar d'altres gustos.

Ingredients per a 6-8 cèrcols de 8 cm de diàmetre

Per a la massa del pastís

  • 58,58 g de formatge Marí Peralada Mas Marcè 
  • 497,91 g de formatge cremós, tipus Philadelphia
  • 1 ou
  • 263,6 g de sucre
  • 292,89 g de nata líquida 35% matèria grassa
  • 29,29 g de licor Grand Marnier
  • Col·loqueu en un got de la batedora tots els ingredients i tritureu-los fins que la massa quedi homogènia.
  • Coleu-ho i reserveu-ho a la nevera.

Per a la base de galeta

  • 6,67 g de galeta Maria
  • 3,33 g de mantega
  • Foneu la mantega en un bol al microones o en un cassó a foc suau.
  • Quan estigui fosa, poseu-la al got de la batedora juntament amb la galeta Maria, i tritureu-ho a màxima potència fins que n’obtingueu una pols i homogeneïtzeu la preparació. Reserveu-ho.

Per a l’oli de fonoll

  • 1 branca de fonoll
  • 40 ml d’oli de gira-sol
  • Sal
  • Quedeu-vos amb la branca del fonoll, descarteu-ne el tall.
  • Col·loqueu una olla al foc amb un pensament de sal, i porteu-ho a ebullició.
  • Quan bulli, escaldeu-hi la branca. Amb dos segons n'hi haurà prou.
  • Retireu-la'n i refredeu-la amb gel. Assequeu-la.

Per a la decoració

  • Fruita de temporada (com ara poma; també hi va bé taronja quan n'és temps)
  • Gelat de recuit (com el que Jordi Roca ven a les geladeries Rocambolesc)

Elaboració del pastís

  1. A sobre d’una safata d’anar al forn, on haureu posat paper sulfuritzat, disposeu cèrcols de 8 cm de diàmetre i 4 cm d’altura.
  2. Cobriu l’interior dels cèrcols amb la base de la galeta i aboqueu-hi a dins la massa del pastís de formatge.
  3. Coeu-ho al forn a 200° durant setze minuts.
  4. Retireu-ho i deixeu-ho refredar a temperatura ambient. Reserveu-ho.
  5. Amb l’ajut d’un ganivet punta o d’un altre ganivet, desemmotlleu el pastís de formatge del cèrcol.
  6. Col·loqueu-lo al centre del plat, i al voltant podeu posar-hi grills de taronja o altres fruites, segons el gust.
  7. Acabeu el plat amb oli de fonoll al voltant del conjunt, i coroneu amb una bola de gelat de formatge de recuit.

Ous

Menjar ous vol dir ingerir greixos saludables, a més d'ingerir la desitjada i coneguda vitamina B12, que ajuda a funcionar correctament el sistema nerviós, i que, entre altres propietats, evita l'anèmia. Entre els minerals destaquen el sodi i el zinc, que ajuda a tenir una bona immunitat.

Nata

Com a derivada de la llet de vaca, compta amb propietats similars, però no iguals, perquè es tracta d'un greix, i es considera que té la meitat de lactosa que la matèria primera d'origen. Les recomanacions d'ingesta de la nata muntada, per a un adult, són de vint grams al dia.

Pomes

Aliment sa i nutritiu. Tant refresca com estimula la gana i ajuda a regular l'activitat intestinal. També aporta propietats nutricionals de primer ordre, com la preuada vitamina C o el potassi. Les pomes de Girona estan en plena temporada, ja que la seva recol·lecció ha començat just aquest agost.

stats