Un clàssic de les postres
El flam casolà que es fa en una mica més de mitja hora
El pastisser Èric Ortuño, de L'Atelier Barcelona, en revela el pas a pas
23/03/2023
1 min
Els flams són un clàssic de les postres, tant de les casolanes com de les de restauració. Potser es podria qualificar també de "postres de primavera", perquè tradicionalment era el temps que les gallines ponien més ous i, per tant, amb l'excedent calia fer preparacions per donar-los sortida. Sigui com sigui, el pastisser Èric Ortuño, de L'Atelier de Barcelona, explica com preparar-los a casa en una mica més de trenta minuts.
Ingredients per a 4 flams
- 250 g de llet
- 1 ou
- 3 rovells d'ous
- 50 g de sucre
- 1 beina de vainilla
- 100 g de sucre per al caramel
Elaboració
- Porteu a ebullició la llet juntament amb la beina de la vainilla.
- Barregeu els rovells d'ou amb els cinquanta grams de sucre. És a dir, blanquegeu els rovells d'ou.
- Un cop fet, aboqueu-ho a la llet amb la vainilla, perquè bulli tot junt durant 1 minut.
- Passat aquest temps, retireu-ho del foc. Deixeu-ho refredar.
- Mentrestant, feu el caramel. En una cassola al foc, poseu-hi els altres 100 g de sucre. Aneu-ho remenant. Quan estigui líquid, retireu-ho del foc, i aboqueu-ho tot seguit al fons de les flameres.
- Després aboqueu-hi la llet, de la qual haureu retirat la beina de la vainilla.
- Coeu les flameres al bany Maria durant 35 minuts a 150 °C. És a dir, poseu cada una de les flameres en una safata d'anar al forn amb aigua, que cobreixi les parets dels flams.
- Passats els trenta-cinc minuts, retireu-ho del forn.
- Deixeu-les refredar. I ja estaran a punt per menjar!