Carpaccio de tonyina amb rave i festucs, una recepta de Rías Kru
El restaurant de Barcelona fa una proposta senzilla que es pot deixar mig preparada
El carpaccio de tonyina és una proposta senzilla, que es pot deixar mig preparada (la tonyina s'ha de congelar) per després acabar-la en el moment just que es vulgui menjar. A més de la tonyina, també fareu servir raves i festucs, dos ingredients ideals per realçar-ne el gust final.
Ingredients per a 1 carpaccio per a 2 persones
- 50 g de ventresca de tonyina
- 20 g + 10 g de festuc pelat (total 30 g)
- 10 g d’alvocat
- Suc d’una llima
- 3 g de rave, pelat i ratllat
- 50 g de iogurt grec natural
- Un pensament de cristalls de sal
- Pebre negre
Elaboració
- Congeleu la ventresca de la tonyina, la part d'aquest peix que té més fibra.
- Quan estigui congelada, talleu-la a llenques de vint o vint-i-cinc centímetres, de mida rectangular. Torneu-la a congelar.
- Prepareu ara la crema de festuc i alvocat.
- Tritureu vint grams de festucs amb deu grams d’alvocat. Ho heu de triturar fins a aconseguir-ne una crema.
- Afegiu-hi el suc d’una llima perquè mantingui bé el color.
- Ajusteu-ho de sal i pebre.
- Reserveu-ho dins d’una mànega pastissera a la nevera.
- Tot seguit prepareu la crema de rave i iogurt.
- Ratlleu tres grams de rave i barregeu-los, amb l’ajut d’unes varetes de cuina, amb cinquanta grams de iogurt grec natural, sense sèrum.
- Poseu-ho a punt de sal i de pebre negre.
- Reserveu-ho en una mànega pastissera a la nevera.
- Ara us quedaran els 10 grams de festucs restants. Tritureu-los fins que n’aconseguiu una pols gruixuda, entre la qual va bé que hi hagi granets.
- Reserveu-ho en una mànega pastissera a la nevera.
- Per acabar la preparació, feu servir un plat pla blanc. En primer lloc, poseu-hi la llenca de tonyina.
- Repartides pel damunt, una cullerada al gust de cada una de les dues salses, que podeu haver barrejat just en el moment de fer-les servir.
- A continuació, poseu-hi els festucs triturats.
- Acabeu-ho amb un pensament de cristalls de sal.
Notes
- Per repartir bé les salses, podeu fer servir una espàtula de cuina, cap a una banda i cap a l’altra.
- Podeu fer servir raves picants per donar un toc més intens al carpaccio. Tot depèn de la vostra preferència.
Tonyina
Com a peix blau, aporta a l'organisme àcids grassos omega-3, relacionats amb la bona salut cardiovascular, entre altres propietats. També és una font de vitamines del grup B, de la provitamina A i de la D, i per tant ajuda a l'absorció i fixació del calci.
Rave
Aporta aigua, vitamina C i àcid fòlic. És una hortalissa molt preuada, que té efecte diürètic per la seva aportació d'aigua, i també és una font de fibra, que pot aportar sensació de sacietat. El rave alimenta, nodreix, i per això es pot considerar una perleta de gran valor.
Festucs
Són plens de nutrients. Contenen minerals com el ferro, el calci, el potassi i el fòsfor, entre d'altres. I entre les vitamines més destacades hi ha les del grup B, entre les quals destaquen la B1 (lligada amb el metabolisme dels hidrats de carboni), la B6 (relacionada amb el metabolisme dels aminoàcids) i la B9 (ajuda a la formació de les proteïnes).