Recepta de Pau Sintes: bunyols de formatge i tàperes amb compota de poma

El cuiner de Menorca explica com preparar a casa una recepta fregida

Els bunyols a la menorquina són ideals com a primer plat

El cuiner Pau Sintes, xef de l'Hotel Cristine Bedfor de Maó (Menorca) i guanyador del concurs Jove Xef Europeu 2022, explica com preparar a casa uns bunyols que farceix de dos tipus diferents de formatge i que acaba amb un rajolí de mel al capdamunt. El plat es pot menjar tant de primer plat com també per postres, perquè també porta una base de compota de poma.

Ingredients per a 16 bunyols

  • 500 g de formatge de Menorca (la meitat, fresc; l'altra meitat, tendre)
  • 400 g de farina
  • 4 rovells d'ou
  • 1 grapat de tàperes
  • Poma (al vostre gust)
  • 2 canons de canyella
  • Mel (al vostre gust)

Elaboració

  1. Barregeu en un bol la farina, el formatge ratllat i els rovells.
  2. Incorporeu-hi les tàperes.
  3. Feu-ne boles petites amb l'ajuda de les mans.
  4. En una paella on haureu escalfat l'oli d'oliva, poseu-hi les boletes.
  5. Fregiu-les fins que estiguin daurades i cruixents.
  6. Escorreu-les sobre paper absorbent perquè no quedin greixoses.
  7. Coeu la poma amb pell al vapor, a poc a poc, amb la canyella.
  8. Tot seguit tritureu-la fins que us quedi en textura de compota.
  9. En un plat, poseu una base de compota de poma, poseu-hi una cullerada de mel i, a sobre, els bunyols.
  10. Podeu tirar també per sobre dels bunyols un rajolí de mel.

Consell

És important que feu servir formatge de la denominació d'origen Maó, que tenen un gust diferent d'altres que trobareu al mercat. Si en feu la barreja com us recomanem –la meitat, tendre, i l'altra meitat, fresc–, veureu que el resultat final és molt amorós quan mossegueu els bunyols.

Bon profit!

stats