Shakshuka amb tomàquets, albergínia i ous

La recepta de la cuinera Teresa Carles

2 min
La recepta de la cuinera Teresa Carles

La cuinera Teresa Carles sap combinar les verdures amb salses i espècies de manera brillant. Tant és així, que per a l'estiu ens proposa una recepta amb tomàquets, albergínia i ous com a protagonistes que exalcen el gust amb més ingredients que ens revela bé com barrejar a casa.

Ingredients per a 4 persones

Per a la salsa de tomàquet

  • 1,5 kg de tomàquets madurs  
  • 6 grans d’all
  • 50 g d'oli d’oliva verge extra 
  • 1 pessic de farigola 
  • Sal

Per a les albergínies

  • 3 albergínies  
  • Sal
  • Pebre negre
  • 1 pessic de zaatar (barreja d’espècies)
  • Oli d’oliva verge extra

Per a l’acabat del plat 

  • 100 g d’espinacs  
  • Coriandre fresc 
  • Cebeta xinesa
  • Anacards
  • 1 alvocat
  • 2 ous

Per a la salsa zhug

  • 30 g de coriandre fresc
  • 30 g de julivert fresc
  • 2 grans d’all
  • 1 bitxo
  • 3 g de comí en gra
  • 5 g de coriandre / coriandre en gra
  • 6 cardamoms en gra
  • 5 g de sal
  • 1 g de pebre negre
  • 150 g d’oli d’oliva

Elaboració

  1. Comenceu preparant la salsa de tomàquet. Escaldeu els tomàquets (poseu-los dins una cassola amb aigua bullent durant trenta segons) i tot seguit peleu-los.
  2. Piqueu-los a trossos petits
  3. Piqueu sis grans d’all i poseu-los en una paella amb un rajolí d’oli d’oliva, juntament amb els tomàquets picats.
  4. Afegiu-hi un pessic de farigola i sal. Reserveu-ho.
  5. Peleu les albergínies i talleu-les a daus. Amaniu-les amb sal, pebre, oli d’oliva verge extra i un pessic de zaatar, i coeu-les al forn a 180 °C durant uns vint minuts.
  6. Mentrestant, feu la salsa zhug. Introduïu tots els ingredients de la salsa zhug al got de la batedora i tritureu-ho fins a obtenir-ne una salsa fina i homogènia.
  7. Munteu el plat. En primer lloc, col·loqueu l’albergínia a la base i cobriu-la de tomàquet
  8. Poseu-hi dos ous crus a sobre i deixeu-ho al forn fins que estiguin fets.
  9. Retireu la safata del forn i poseu-hi al damunt unes fulles d’espinacs, tallades a juliana. Afegiu-hi també coriandre fresc trossejat, cebeta xinesa a rodanxes, alvocat i anacards.
  10. Per acabar, amaniu-ho tot amb la salsa zhug.

Coriandre

És tan beneficiós per a l'organisme que sempre caldria tenir-ne a casa. És digestiu, actua contra el mal alè i té un efecte quelant, és a dir, que absorbeix els metalls pesants que hi pugui haver al cos, com ara el mercuri. I com passa també amb el julivert, les seves fulles ajuden a conservar millor els aliments.

Ceba

Com més cuita, millor digestió tindrem. A més, la ceba és coneguda nutricionalment per ser rica en vitamines, com ara la C, la E i l'àcid fòlic. I entre els minerals que aporta, destaca el calci i el ferro.

Anacards

A més de vitamines i minerals remarcables, l'anacard és cardiosaludable i ajuda a reduir el colesterol. Si es menja cru, cal hidratar-lo prèviament. I si són fregits i salats, cal rebutjar-los. L'opció preferent és decantar-se pels torrats o bé els crus, hidratar-los i després torrar-los al forn.

stats