Receptes 06/08/2020

Com es fan els crespells de bacallà al pil-pil? Recepta del cuiner Marc Dinarés, del restaurant La Taverna del Ciri

El xef ens explica com preparar-los a casa

Trinitat Gilbert Martínez
2 min
Crespells de bacallà amb pil-pil

El cuiner Marc Dinarés, del restaurant La Taverna del Ciri, revela com preparar a casa crespells de bacallà al pil-pil.

Crespells de bacallà al pil-pil

Ingredients per a 4 crespells

100 g de pells de bacallà

200 g de bacallà esqueixat

2 grans d’all

75 g de farina

15 g de llevat

Elaboració

  • Comenceu col·locant dues cassoles al foc. Per una banda, una amb 150 ml d’oli d’oliva i un gra d’all, que s’hi ha d’anar infusionant a foc lent. Per una altra, 100 ml d’oli d’oliva verge extra, un gra d’all i les pells de bacallà, que s’hi ha de confitar.
  • Al cap dels minuts, les pells ja estaran confitades. Retireu la cassola del foc, i coleu-les al vas d’una batedora amb l’ajut d’un colador, on han de quedar les pells, un cop hagin deixat tot el líquid. Tot seguit, tritureu-lo amb una batedora elèctrica. Reserveu-lo, perquè s’emulsioni. Sabreu que està llest perquè tindrà textura com d’allioli.
  • L’oli que teníeu a l’altra cassola, on s’infusionava un gra d’all, retireu-lo, i deseu-lo en un bol. Però deixeu-ne una mica, i hi tireu bacallà, tallat a daus, perquè s’hi cogui.
  • Un cop cuit, poseu-la al vas de la batedora, i l’aneu triturant amb la batedora, i hi aneu tirant l’oli que havíeu infusionat amb l’all. Continueu-ho batent perquè s’emulsioni bé.
  • El resultat serà una brandada, que podreu deixar reposar a la nevera durant mitja hora.
  • Passat aquest temps, traieu la brandada de la nevera, col·loqueu-la en un bol, i barregeu-la juntament amb la farina i el llevat. Feu-ho amb l’ajut d’una forquilla fins que la massa quedi ben aglutinada. Després afegiu-hi un ou batut, i continueu remenant-ho perquè quedi una massa ben homogènia. Deixeu-la reposar en una paperina.
  • Al cap de 10 minuts, ja podeu fer servir la paperina que conté la massa dels crespells per anar-n’hi afegint el contingut en cercles en una paella amb oli d’oliva calent. Doneu-li la volta, perquè es cogui també per l’altra banda. I després aneu-les posant en un plat, una a una.
  • L’últim pas serà acabar els crespells de bacallà amb el pil-pil per sobre.
  • Bon profit!

Inscriu-te gratis al butlletí Mengem

Apunta-t'hi aquí gratis per rebre cada dijous una selecció de receptes, reportatges sobre productes de temporada, sobre nutrició, entrevistes a productors, recomanacions de restaurants i molt més.

stats