Recepta de Laura García: pop al vapor

Us expliquem una recepta que tan sols necessita 30 minuts de cocció

El pop al vapor és una de les receptes més fàcils de preparar a casa i que necessiten pocs estris per cuinar-se

L'autora del llibre Sa i variat (Cossetània Edicions), Laura García, explica com preparar a casa una recepta que consisteix en una cocció suau, en què la pell del pop aguanta sense trencar-se, i que tan bon punt està feta es pot menjar com a primer plat o reservar el pop cuit per a altres receptes.

Ingredients per a 3 persones

  • 1 pop
  • 500 ml d'aigua

Elaboració

  1. Esbandiu el pop sota l'aixeta amb l'ajuda d'una escorredora. Un cop net, poseu-lo en un cistell d'acer inoxidable per cuinar-lo al vapor.
  2. Aboqueu en una altra olla els 500 ml d'aigua i escalfeu-la a foc viu fins que bulli. No hi poseu sal, però si voleu sí que hi podeu posar unes fulles de llorer.
  3. En el moment que comenci a bullir, col·loqueu el cistell amb el pop a l'interior de l'olla i ajusteu la tapa. Ha de ser una tapa que tanqui bé.
  4. Abaixeu una mica el foc, el just perquè l'olla continuï bullint, i cuineu-ho fins que el pop tingui la textura desitjada. El consell és que, a partir dels 30 minuts, comproveu que s'està fent bé. Per saber si està cuit, punxeu la part superior d'un tentacle amb una forquilla, un escuradents o una broqueta.
  5. Una vegada cuit, apagueu el foc, retireu la tapa i espereu que el pop es refredi.
  6. Un cop fred, poseu-lo en una taula de tallar i separeu els tentacles del cap, que es pot menjar sencer.
  7. Amaniu-lo al vostre gust. També podeu saltar-lo a foc viu uns minuts en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra o també el podríeu fer servir per a altres preparacions, com ara un guisat. Si no, amb un rajolí d'oli d'oliva ja el podreu menjar com un bon entrant.

Bon profit!

stats