Recepta de Laura García: musclos en escabetx

Us expliquem com preparar a casa un primer plat nutritiu i fàcil

Els musclos en escabetx tant poden ser un aperitiu com un primer plat

En el llibre Sa i variat. Receptes fàcils i nutritives sense sucre i sense gluten (Cossetània), l'autora, Laura García revela com fer a casa receptes saboroses amb productes fàcils de cuinar, com els musclos en escabetx.

Ingredients per a 4-6 persones

  • 1 kg de musclos (el pes és amb la closca)
  • 60 ml de vinagre (com ara vinagre de poma)
  • 2 grans d'all
  • 2 fulles de llorer
  • 8-10 grams de pebre
  • 1/2 cullereta de pebre roig dolç

Elaboració

  1. Renteu els musclos sota l'aixeta, i retireu-ne les barbes. Descarteu els que estiguin oberts i que no es tanquin només quan els doneu un copet amb els dits.
  2. Poseu-los en una olla gran amb tapa amb mig got d'aigua i una fulla de llorer.
  3. Coeu-los a foc mitjà-alt amb l'olla mig tapada durant 6-7 minuts o fins que s'obrin.
  4. Apagueu el foc i espereu que perdin una mica de temperatura.
  5. Separeu la carn de la closca de tots els musclos, i poseu-los en un recipient petit amb tapa. Descarteu els que no s'hagin obert.
  6. Escalfeu l'oli a foc mitjà en un cassó petit, i afegiu-hi els dos grans d'all pelats i laminats o tallats per la meitat.
  7. Cuineu-ho tot uns 5 minuts, fins que l'all comenci a espetarregar i a deixar anar aroma. Retireu-los o mantingueu-los en l'oli.
  8. Apagueu el foc.
  9. Afegiu-hi la fulla de llorer, els grans de pebre i el pebre roig.
  10. Afegiu-hi el vinagre i remeneu-ho tot.
  11. Aboqueu l'escabetx sobre els musclos, procurant que quedin ben impregnats.
  12. Poseu-los en un recipient a la nevera i deixeu-los reposar un mínim de dotze hores.
  13. Passat aquest temps, ja els podreu servir.

Bon profit!

stats