Recepta de David Andrés: ventresca de tonyina en escabetx
El cuiner dels restaurants Somiatruites i Via Veneto explica com fer-la a casa
05/09/2024
2 min
El cuiner del restaurant Somiatruites d'Igualada i Via Veneto de Barcelona, David Andrés, revela com fer un plat que tant es pot menjar fred com calent.
Ingredients per a 4 persones
- 1 ventresca de tonyina tallada a trossos
Per a la base de l'escabetx
- 100 g de vinagre d'arròs
- 15 g de soja blanca
- 60 g de sucre
- 10 g de sal
- 0,5 g de xantana
Per a les verdures
- Pastanaga tallada
- Ceba de Figueres
- Api
- Piparres fresques
- Verdures al gust
Elaboració
- Per fer la base de l'escabetx, ajunteu tots els ingredients al vas de la batedora, i bateu-ho tot junt.
- Per fer l'escabetx de verdures, poseu-les crues a l'escabetx blanc que acabeu de batre, i poseu-ho en un pot de conserva esterilitzat prèviament.
- Tanqueu el pot, i col·loqueu-lo dins d'un bany Maria (és a dir dins d'una cassola amb aigua que en cobreixi les parets del pot, però que no arriba fins a la tapa del pot) durant trenta minuts.
- Passat aquest temps, traieu el pot de la cassola, i capgireu-lo. Deixeu-lo refredar d'aquesta manera.
- Si no obriu el pot, les verdures aguantaran durant dies.
- Si trieu acabar la recepta, obriu el pot de les verdures i l'escalfeu-lo al bany Maria sense que l'aigua bulli, tan sols s'ha d'escalfar a 85 o 90 graus.
- Retireu-ho del foc, i a dins afegiu-hi la tonyina.
- S'hi courà lentament fora del foc, i us hi quedarà una tonyina escabetxada per fora però rosada per dins.
- En el cas que preferiu més cocció, podeu posar-la a la paella amb un rajolí d'oli d'oliva per coure'n l'interior al punt que desitgeu. Mentre la coeu comproveu que es cogui al punt que us agrada.
- Com que és un plat d'estiu que es menja fred, deixeu refredar tots els ingredients abans de servir-los. També es pot menjar calent, si ho preferiu; està bé de les dues maneres.
Bon profit!