La recepta de Joan Roca: amanida de síndria a la brasa
El cuiner Joan Roca proposa menjar síndria d'una manera diferent: cuinant-la lentament a la planxa
05/09/2024
2 min
Si cuinem la síndria lentament a la brasa o, en substitució, a la planxa, aconseguirem caramel·litzar els sucres de la fruita, explica el cuiner Joan Roca, del Celler de Can Roca. La síndria es deshidrata i aleshores concentra el seu sabor. Tant és així que aconseguirem que s'assembli a una peça de tonyina.
Ingredients per a 4 persones
Per a la síndria a la brasa
- 500 g de síndria
- 20 g d'oli d'oliva verge extra
- 1 branca de romaní fresc
Per a l'amanida
- 1 ceba vermella
- 1 llima
- Sal i pebre
- 1 cullerada de vinagre balsàmic
- Verdolaga (o altres fulles)
- Créixens
- Oli d'oliva verge extra
Elaboració
- Feu dotze talls de síndria de 2 cm x 2 cm x 6 cm.
- Marqueu els talls per totes les cares en una paella a foc fort amb oli d'oliva verge extra i romaní fresc.
- A continuació, abaixeu el foc i deixeu que es coguin, girant els talls perquè es facin de manera uniforme. Quan estiguin ben daurats per totes les bandes, retireu-los.
- Mentrestant, talleu mitja ceba en tires primes i l'altra meitat a daus petits. Poseu-la en un bol i adobeu-la amb oli, el suc de la llima, sal i pebre.
- Poseu una base de ceba sobre una safata i col·loqueu per sobre la síndria a la brasa. Salpebreu-ho i regueu-ho amb vinagre balsàmic.
- Acompanyeu-ho amb una amanida de verdolaga i créixens.
- Amaniu-ho tot amb un raig d'oli d'oliva verge extra.
Consells
- És important torrar bé la síndria en el moment de marcar-la perquè no perdi l'aigua durant la cocció.
- Si us agraden més, podeu canviar la verdolaga per canonges.
- El secret d'aquesta elaboració es diu amb una paraula: paciència, perquè heu de deixar reposar la síndria prou temps perquè alliberi tota l'aigua i quedi ben fina abans de servir-la.
Bon profit!