Risotto amb vegetals i pesto

La recepta de la cuinera Ada Parellada

Risotto verd

Els vegetals d'estiu verds, com els espinacs i els espàrrecs, són uns bons acompanyants per al risotto que ens explica la cuinera Ada Parellada, que acaba amb un pesto, també casolà.

Ingredients per a 4 persones

  • 200 g arròs de la varietat bomba 
  • 1 ceba
  • 200 g d’espàrrecs
  • 100 g d’espinacs tendres 
  • 800 ml de brou de verdures (o bé aigua mineral)
  • 100 ml de vi blanc
  • Sal 
  • 50 g de mantega 
  • Formatge parmesà (opcional)
  • Oli d'oliva verge extra

Per al pesto

  • 35 g d’avellanes
  • 40 g alfàbrega
  • 60 g d’oli d’oliva verge extra
  • 75 g de parmesà ratllat
  • 1/2 gra d’all
  • Una mica de sal

Elaboració

  1. Comenceu preparant el pesto. Per fer-lo, tritureu tots els ingredients que el componen amb l’ajut d’una batedora. 
  2. Quan el tingueu fet, reserveu-lo. Tingueu en compte que la salsa és bona per menjar-la amb altres plats, com ara amanides, torrades, pasta i pollastre a la planxa; així que, si us en sobra, no passa res, perquè la podreu conservar bé a la nevera i fer-la servir per a altres receptes. 
  3. Comenceu a preparar el risotto. Piqueu la ceba, que quedi ben menuda.
  4. Sofregiu-la en una paella que haureu posat al foc amb un dau de mantega.
  5. Afegiu-hi un gra d’all, també picat prèviament, i coeu-ho tot junt lentament.
  6. Quan aquests ingredients estiguin daurats, afegiu-hi l’arròs.
  7. Barregeu-ho tot.
  8. Afegiu-hi un bon raig de vi blanc.
  9. Deixeu que el vi s’evapori.
  10. Quan s’hagi evaporat, afegiu-hi cullerots de brou calent (o bé aigua mineral si no en teniu de preparat), que cobreixi els ingredients, i que es vagi evaporant. És a dir, no hi afegiu tots els cullerots de cop, sinó a mesura que l’arròs vagi absorbint el brou. Feu aquest procés durant quinze minuts.
  11. Remeneu-ho contínuament.
  12. Quan faltin tres minuts per als quinze totals, poseu-hi els espinacs frescos, rentats prèviament, els espàrrecs, tallats ben petits, i una bona cullerada de pesto.
  13. Rectifiqueu-ho de sal i pebre.
  14. Tireu-hi ara un bon raig d’oli d’oliva verge extra.
  15. Si voleu, poseu-hi per sobre formatge parmesà acabat de ratllar.
  16. Aquest plat es pot menjar calent o fred. Si opteu per aquesta última possibilitat, ratlleu-hi el formatge just al moment de menjar-lo.

Espinacs

Hortalissa pensada per gaudir-la a l'estiu, perquè aporta el que el cos necessita per a la calor, aigua. Més d'un 90% de la seva composició és aigua. Conté molta provitamina A, la que va lligada a la bona salut ocular, però com han desmentit els nutricionistes no destaca pel ferro, malgrat que el personatge de ficció Popeye ho assegurés.

Espàrrecs

Com els espinacs, els espàrrecs destaquen per aportar aigua a l'organisme. També és una font considerable de vitamines C i provitamina A, i també és molt conegut l'efecte diürètic que provoca menjar-ne.

Arròs

És ric en hidrats de carboni, i per això va lligat a l'energia immediata que aporta a l'organisme. Perquè l'efecte no provoqui pics de pujada i després de baixada en sucres, sempre és recomanable menjar-lo amb altres ingredients, que compensin l'aportació d'hidrats de carboni.

stats