TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com fer galetes de xocolata? Recepta del cuiner Jordi Artal, del restaurant Cinc Sentits, amb una estrella Michelin

El cuiner Jordi Artal revela com fer a casa unes postres amb xocolata

Com fer galetes de xocolata? Recepta del cuiner Jordi Artal, del restaurant Cinc Sentits, amb una estrella Michelin Zoom

El cuiner Jordi Artal, del restaurant Cinc Sentits de Barcelona amb una estrella Michelin, explica el pas a pas de les seves galetes de xocolata, que prepara amb dos trucs. El primer: cou la mantega abans de posar-la a la massa. I el segon: la massa, la deixa reposar durant 24-30 hores a la nevera.

Galetes de xocolata

Ingredients per a 12-18 galetes

150 g de mantega

1 ou

100 g de sucre morè

100 g de sucre blanc

1 cc aroma de vainilla

160 g de xocolata negra (preferentment de 70 i 85% de cacau)

200 g de farina

3 g de llevat químic

3 g de sal

Elaboració

Coeu la mantega en una cassola a foc mitjà fins que es torni d'un color daurat i el fons del cassó tingui un color marró. 

Traieu-la del foc, i poseu-la en un bol perquè es refredi. Poseu-la a la nevera durant quinze o vint minuts perquè agafi una mica de cos.

Mentrestant, talleu a trossos petits la xocolata.

En un bol poseu la farina, la sal, el llevat químic, i remeneu-ho.

En un altre bol, poseu l'ou, el sucre morè i el blanc, i la vainilla. Si no teniu vainilla, no passa res, podeu prescindir-ne. Tot seguit, bateu-ho amb unes varetes elèctriques durant cinc minuts.

Un cop muntat, serà el moment de posar-hi la mantega, que ja haurà agafat cos, però remeneu-la amb una espàtula perquè estigui en textura pomada.

Bateu-ho tot plegat de nou.

I ara afegiu-hi el bol on teníeu els ingredients secs, la farina, la sal, el llevat, i remeneu-ho tot ben bé amb l'ajut d'una espàtula.

Tot seguit, afegiu-hi els trossos de xocolata i torneu-ho a remenar.

Si teniu temps, és molt recomanable tapar la massa amb paper film i deixar-la madurar a la nevera durant 24-36 hores.

Un cop fet, traieu la massa una hora abans de quan vulgueu començar a treballar-la per a la preparació final.

Enceneu el forn a 170º i col·loqueu un paper sulfurat a la safata del forn.

Poseu-hi boletes d’uns 55 grams al damunt, separades les unes de les altres amb prou espai perquè no es toquin quan es coguin.

Ja podreu posar-les al forn durant 10 o 12 minuts. Sabreu que estan cuites perquè el voltant de la galeta estarà daurat, i enmig serà tendre.

Deixeu-les refredar com a mínim cinc minuts abans de menjar-vos-les.

Bon profit!