La recepta que vola
Bunyols de vent: com fer-los a casa amb la millor recepta
El forner Xavier Barriga, dels forns Turris, revela els passos imprescindibles per sortir-se'n amb èxit
20/02/2024
1 min
BarcelonaXavier Barriga, forner i creador de Turris, és un referent en el pa artesà i creatiu. Els pans elaborats amb mil i una farines diferents són la seva insígnia. A més, Barriga és un defensor de les receptes tradicionals de pastisseria. Per fer els bunyols de vent a casa, el forner proposa una recepta amb poca quantitat de sucre.
Ingredients per a 60 bunyols
- 250 ml de llet
- 150 g de mantega
- 200 g de farina fluixa
- 15 g de sucre
- 6 ous
- Oli d'oliva verge (per fregir els bunyols)
- Sucre per arrebossar (segons el gust)
Elaboració dels bunyols
- Barregeu la llet amb la mantega en una cassola que es pugui posar al foc i feu bullir la barreja. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi la farina i el sucre, que tindreu prèviament barrejats en un mateix bol. Remeneu-ho bé a dins de la cassola al foc fins que aconseguiu una massa en forma de bola.
- Tot seguit, fora del foc, aboqueu-ho en un bol i continueu-ho remenant. Ara tocarà posar-hi un ou i barrejar-ho tot junt. I així anar fent, ou per ou. Cal anar ficant-hi els ous a poc a poc perquè la massa quedi compacta. La textura ha de ser esponjosa.
- Introduïu la massa aconseguida a dins d'una mànega de pastisseria. Aneu fent boles de bunyols (d'uns 10 g aproximadament) i després fregiu-les en oli a 180 ºC fins que s'enrosseixin.
- Deixeu refredar els bunyols en paper absorbent perquè hi quedi l'excedent d'oli. Un cop freds, arrebosseu-los en un bol amb sucre blanc.
- Ja estaran a punt per menjar.
Bon profit!