Els autèntics fetuccinis Alfredo (sense nata) es mengen al restaurant Casa Tejada de Barcelona
El cuiner Romain Fornell l'ha inaugurat al carrer de Tenor Viñas de Barcelona, on cuina pasta italiana però també plats de temporada, peixos i carns
BarcelonaEls fetuccinis Alfredo són com els espaguetis a la carbonara: tothom els prepara, però pocs com marca la normativa italiana. A Casa Tejada (carrer deTenor Viñas, 3), el restaurant que el cuiner Romain Fornell va inaugurar el setembre passat, els fetuccinis Alfredo els cuinen com a Roma, és a dir amb formatge parmesà i mantega. No hi ha nates ni cremes de llet, com de vegades s'ha dit tant d'aquesta salsa com de la carbonara. "Muntem la mantega, que és francesa, amb l'aigua de cocció dels fetuccinis, i tot seguit hi afegim el formatge parmesà, que ha de ser fresc, és a dir, que no fem servir els secs, perquè aleshores la recepta no queda igual", explica Romain Fornell, que té com a soci "l'amic de l'ànima" Òscar Manresa en aquest projecte.
Casa Tejada ha obert portes aquesta tardor, però en realitat el restaurant el van comprar als familiars de Just Tejada, l'exjugador del FC Barcelona, fa cinc anys. Per diversos motius relacionats amb el condicionament del local fins ara ha estat tancat. “Buscàvem el moment idoni, i ara ho és”, diu Fornell.
Sophia Loren, menjant pasta
I ara anem a la teca. A Casa Tejada els plats de pasta són molt importants, i us n’adonareu també per les fotografies penjades a la paret, en blanc i negre, que retraten les actrius i els actors més importants de l’imaginari, sovint menjant pasta. Hi veureu, en fotografies en blanc i negre, Alain Delon, Claudia Cardinale, Sophia Loren, Marcello Mastroianni o Federico Fellini. Tots mengen espaguetis i a Casa Tejada en tenen, però també hi podreu tastar lasanyes, raviolis d’ossobuco, nyoquis amb tomàquet i alfàbrega o linguini alle vongola. Que el restaurant és un bon amfitrió de la cuina italiana ho notareu també tan bon punt us asseieu a taula. Us portaran al moment olives, focaccies (delicioses) i bastonets de pa. I oli d’oliva. És la manera com us diuen que sou benvinguts.
Reprenem el fil dels fetuccinis Alfredo, perquè la manera com us els serviran els cambrers, vestits elegantment de blanc amb rivets vermells (el tracte és exquisit), és cerimoniós. Primer porten una plata, en què barregen els fetuccinis amb la salsa. Tot seguit els serveixen al plat i hi ratllen al damunt tòfona (ara és temporada de la tòfona blanca). El plat tant es pot menjar amb tòfona com sense.
I com que no només de pasta viu la humanitat, a la carta hi trobareu moltes altres propostes. Atenció al vitello tonnato. Un dels bons! Algun dia es podria fer un rànquing dels millors vitello tonnato catalans. Preneu nota també dels plats de peixos i carns, que el cuiner, Romain Fornell, cuida perquè, tal com comenta, sempre tenen suggeriments fora de carta, que cuina triant alguna de les cuines que coneix: la catalana, l’espanyola, la basca i la francesa. Parlant de cultures, els plats on us serviran les receptes tenen escrita la paraula cuina en tres idiomes: català, en primer lloc; francès, en segon lloc, i castellà, en tercer lloc. Tota una declaració de principis per a un restaurant que tot just comença, a tocar del Turó Park de Barcelona.