Gastronomia italiana
Pasta 03/03/2023

Aquesta és la recepta dels autèntics espaguetis a la carbonara

La italiana Antonella Speranza revela el pas a pas del plat tal com marca el dogma italià

2 min

Ingredients per a 4 persones 

  • 360 g d’espaguetis
  • 4 rovells d’ou (un per persona)
  • 1 ou (sencer)
  • 200 g de guanciale o bé cansalada viada amb pebre (que pot fer-ne de substitut molt digne)
  • Formatge pecorino (o bé parmesà reggiano)
  • Sal i pebre negre
  • Oli d'oliva suau

Elaboració

  1. Poseu a bullir aigua en una cassola. Les proporcions adequades perquè la pasta quedi ben bullida i no s'enganxi són un litre d’aigua per 100 g de pasta i 10 g de sal. 
  2. Talleu la cansalada a daus petits, traieu-ne la cotna, i reserveu-los. Tot seguit poseu-la a la paella al foc amb un fil d'oli perquè agafi color. Si feu servir guanciale no caldrà que feu servir oli d'oliva a la paella, i l'hi podríeu passar volta i volta directament.
  3. En un bol feu la barreja dels quatre rovells i l’ou sencer amb el formatge pecorino ratllat i tireu-hi pebre negre. Ajusteu-ho de sal. Aquests són els ingredients de la recepta canònica. 
  4. Quan l’aigua bulli, poseu-hi un pensament de sal i fiqueu-hi els espaguetis; respecteu el temps de cocció indicat pel fabricant de la pasta. 
  5. Abans d’escórrer els espaguetis, reserveu en un bol un cullerot de l’aigua de la cocció, i en poseu una mica a la barreja dels quatre rovells i l'ou sencer per diluir-la. No la feu servir tota, perquè n'heu de reservar una mica per a l'últim pas de la recepta.
  6. A la mateixa cassola on heu bullit la pasta, ara buida, poseu la cansalada passada per la paella, els espaguetis bullits, la salsa que heu preparat i també l'aigua de la cocció reservada. Justament aquesta aigua és important, perquè farà que la recepta final tingui una textura sucosa. A l'hora de servir-los, feu servir el cullerot, amb què enrotllareu els espaguetis autèntics a la carbonara.

Bon profit! 

 

stats