Ni un dia a casa
Restaurants 09/12/2022

Ébano: L’èxit de la família Mateu

Un cop arribes a aquest restaurant de Bellaterra, no en vols marxar

2 min
D'esquerra a dreta el Guillem, el Manel, el Carles i el Tomas del restaurant Ébano de Bellaterra
  • Carta: Producte temporal de qualitat
  • 'Must': Cigrons saltats amb escamarlans i ceba tendra
  • Vi: Més de cent referències ben triades
  • Servei: Professional i efectiu
  • Local: Sala, terrassa i reservats per a grups petits
  • Preu per persona: 75 euros

Avui ens hem escapat al bell mig de Bellaterra. El restaurant Ébano és en una casa espectacular, molt acollidora i ben decorada, on hi predomina el negre. Una magnífica terrassa i uns reservats per a grups petits completen una localització privilegiada. Es tracta d’un projecte gastronòmic de màxim nivell propietat de la família Mateu. La cara visible són els germans Tomàs i Carles.

Ens n’han parlat molt bé i l’expectativa és alta, però no som prou conscients que viurem una experiència inoblidable.

Per fer boca tastem d’aperitiu una crema de patata amb sobrassada de Cal Rovira. A continuació ens serveixen els entrants: croqueta de gamba vermella i ssäm d'enciam trocadero, pop a la brasa, migas, kimchi i cansalada del coll. Si féssim un concurs de croquetes, les de l'Ébano serien al pòdium. L'àpat es posa encara més interessant quan apareixen uns cigrons saltats amb escamarlans i ceba tendra, i el caneló de brandada de bacallà, carabassó, tomàquets semisecs i pesto d'espinacs. Amb aquest binomi confirmem que les expectatives s’estan complint amb escreix.

Seguim amb un steak tàrtar amb encenalls de patates i mostassa de Dijon i un arròs sec de sípia i botifarra amb mongeta perona. Simplement extraordinari. Per acabar, una torradeta de Santa Teresa amb gelat de canyella i gerds que posa punt final a un dinar on només hem trobat a faltar una estrella a l'entrada del restaurant.

El complement ideal per a aquesta bacanal gastronòmica va ser l'Isabel Negra del 2018 del celler Pepe Raventós de Sant Sadurní d'Anoia.

El Tomàs (cuina) i el Carles (sala) són bellaterrencs de naixement i de cor. Seiem amb ells perquè ens expliquin quina és la fórmula per triomfar fora de l'empara de Barcelona. "Els pares l'any 2011 van crear un projecte del no-res al qual ens vam afegir els fills. L'Ébano és casa nostra. Tenim un projecte consolidat amb un gran equip. El nostre objectiu és millorar l'experiència del comensal. Amb més confort, amb millor producte, amb un preu just, amb un millor celler...". Nosaltres podem certificar que el servei, majoritàriament amb gent jove, és impecable. Els preguntem quin és el secret: "Aportar el nostre bagatge personal, ser honestos i molta cuina de qualitat. Tenim uns clients molt exigents. Ells ens han fet créixer".

El Tomàs i el Carles, més enllà de la seva qualitat humana i professional tenen la gran sort d'estar envoltats d'un gran equip, personificat en el Manu a la cuina i el Guillem a la sala.

Hem gaudit d'una cuina de mercat fresca i un pèl sofisticada, amb un producte, un servei i un entorn en la línia dels millors restaurants del nostre país.

Abans de marxar sortim a la terrassa, acompanyats d’un gintònic, per allargar el que ha estat una experiència especialment recomanable. No estem sols, la gent no vol marxar.

stats