Recepta d'Oriol Fernández: albergínia en escabetx amb hummus de recuit
El cuiner Oriol Fernández explica com preparar un entrant vegetal
05/09/2024
2 min
El cuiner Oriol Fernández, del restaurant Candlelight, situat dins de l'Hostal de la Gavina, de s'Agaró, explica com preparar un vegetal en escabetx.
Ingredients per a 4 persones
Per a l'escabetx
- 1 albergínia
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1 cullerada sopera de pebre negre, llorer, farigola i sal
- 1 cullera sopera de pebre vermell de La Vera
- 300 g d'oli d'oliva suau
- 100 g de vinagre de vi blanc
Per a l'hummus de recuit
- 200 g de cigrons cuits
- 1 recuit de drap
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge extra
- Pebre negre
- Suc d'una llimona
Opcional
- Olives
- Fruits secs
Elaboració
- Netegeu i talleu la pastanaga i la ceba a làmines.
- Poseu tots els ingredients de l'escabetx junts en una cassola i coeu-los a 100 graus aproximadament, fins que l'albergínia estigui cuita.
- Traieu l'albergínia de la cassola i deixeu-la refredar. Peleu-la.
- Un cop pelada, per conservar-la, perquè heu de continuar preparant la resta de passos, la podeu tornar a posar dins de la cassola amb oli i desar-ho tot junt a la nevera fins al moment que necessiteu l'albergínia per emplatar-la. L'escabetx és un mètode de conserva.
- Mentrestant, prepareu l'hummus amb recuit de drap.
- Tritureu tots els ingredients que necessiteu (cigrons, el recuit, l'oli d'oliva, el pebre negre i el suc d'una llimona) i comproveu que n'obteniu una textura de puré. Aquest hummus tant el podeu preparar amb recuit de drap com amb altres formatges frescos, especialment si són de proximitat.
- Per emplatar tots els ingredients, traieu l'albergínia de la nevera.
- Podeu servir-la sencera en un plat pla o bé la podeu tallar en cinc o sis trossos.
- Al damunt, poseu-hi l'hummus de recuit i també els fruits secs que més us agradin, com ara ametlles. El punt final poden ser unes olives, partides per la meitat, que podeu repartir per damunt de l'albergínia escabetxada.
- És un plat que es menja fred.
Bon profit!