Per menjar amb cullera i a la fresca

Salmorejo de maduixes sense tomàquet, cuina fàcil en deu minuts

El cuiner Oriol Sabé revela com fer un plat saludable, de temporada i deliciós, i que és un bon aliat per als dies de calor

Les maduixes, el mató i el pernil són tres dels ingredients que el cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc, de Sant Esteve de Palautordera, ens proposa de combinar per preparar un plat que es converteix en un fals salmorejo, el qual no ha entrat encara en el Corpus de la cuina catalana (amb tomàquet o sense), malgrat que el considerat cosí germà, el gaspatxo, sí que ho ha aconseguit des de l'edició del 2023.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 quilo de maduixes (si pot ser, del Maresme)
  • 200 grams de pa (del dia anterior)
  • 800 grams de mató
  • 150 ml d'oli d'oliva extra verge
  • 12 llenques de pernil salat (tres per plat)
  • Vinagre de xerès (quantitat segons el gust)
  • Un pensament de sal i un altre de pebre blanc

Elaboració

  1. Comenceu netejant les maduixes: traieu-ne el peduncle verd, renteu-les i tot seguit col·loqueu-les al got de la batedora.
  2. Tot seguit afegiu-hi el pa i l'oli d'oliva extra verge. Saleu-ho i aboqueu-hi el vinagre de xerès.
  3. Bateu-ho i procureu que la batedora esmicoli bé tots els ingredients.
  4. Tasteu-ho i rectifiqueu-ho de sal si ho trobeu necessari.
  5. Aboqueu la barreja en un plat fondo.
  6. Per continuar, talleu el pernil a trossos molt petits. Reserveu-lo.
  7. Amb l'ajut de dues culleres, feu una bola de mató, a l'estil anomenat quenelle, és a dir de forma ovalada. Poseu-la enmig del fals salmorejo.
  8. Per sobre, poseu-hi el pernil, que podeu col·locar per la part central. I ja estarà!

Bon profit!

Recepta enregistrada a l’Espai Cuina del Mercat de la Boqueria

stats