Recepta d'Arnau Paris: torrada amb figues i anxoves

El cuiner revela com preparar a casa un plat de temporada

La torrada amb figues i anxoves és ideal com a primer plat

El cuiner Arnau Paris ha publicat el llibre Les receptes de l'Arnau. De la terra al plat (Columna), en què explica receptes amb productes de temporada, molt fàcils de preparar a casa. Les figues, a l'agost, arriben al seu millor moment, i per això és un dels ingredients que hem triat com a protagonistes d'un plat que es converteix en un entrant ideal d'estiu. A més de fàcil de preparar-lo, també és senzill per compartir i sobretot molt saborós.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 llesques de pa de pagès
  • 4 figues madures
  • 12 filets d'anxova
  • Oli d'oliva verge extra
  • 1 formatge fresc
  • 2 grans d'all (opcional)
  • Figues seques (opcional)

Elaboració

  1. Torreu les llesques de pa de pagès, i vigileu que no quedin cremades.
  2. Talleu les figues per la meitat i fregueu-les damunt del pa, tal com si estiguéssiu fent un pa amb tomàquet.
  3. Si volguéssiu posar-hi all, fregaríeu l'all sobre el pa abans de fregar-hi les figues. És a dir, el primer pas és l'all, després les figues.
  4. Poseu-hi el formatge fresc.
  5. Amaniu-ho tot amb un bon raig d'oli d'oliva, i poseu al damunt de cada una de les llesques quatre filets d'anxova.
  6. Per acabar, opcionalment, podeu acompanyar el plat amb més figues fresques o bé amb figues seques picades, barrejades amb oli d'oliva verge extra.

Notes

  1. Si voleu realçar encara més el gust de les figues, podeu tallar-les per la meitat i passar-les volta i volta per la planxa. No s'hi han de cremar, sinó tan sols han de concentrar el sabor per l'escalfor. Podeu fins i tot fer un joc amb les figues passades per la planxa i les que no, i posar-les al voltant del plat.

Bon profit!

stats