La Hofmann és la millor pastisseria de Catalunya (i sabem com fan les receptes)

El pastisser Miquel Guarro ha recollit juntament amb Silvia Hofmann el premi concedit pel Gremi de Pastisseria de Barcelona i de Girona

2 min
Miquel Guarro, Sílvia Hofmann (de la Pastisseria Hofmann), Josep Maria Guasch (Targarona, d'Igualada) i Eric Ortuño (L'Atelier)

La pastisseria Hofmann és la millor de Catalunya, segons els gremis de pastisseria de Barcelona i de Girona, que també han anunciat altres premis, com el de la millor trajectòria personal 2022, que ha estat per al pastisser Eric Ortuño, fundador de L’Atelier Barcelona. A més, el gremi ha atorgat la Medalla de Mestre Pastisser a Jaume Viñallonga.

El director de pastisseria a Hofmann des del 2019, Miquel Guarro, s'alegra pel guardó i fa valdre la feina feta. “Hem trencat amb els cànons clàssics de la pastisseria per anar a buscar receptes innovadores”, explica. “Les nostres receptes tenen menys sucre, són més lleugeres i tenen textures més subtils”, diu, per concretar algunes de les seves innovacions. El director de pastisseria a Hofmann sosté que el sucre en grans quantitats, que tradicionalment es posava a les postres, “ja no té sentit”. I no en té perquè antigament el sucre era un conservant, i ara “tenim mètodes alternatius molt bons perquè no hi sigui necessari”.

Guarro (que també ha rebut el premi a millor professional a xarxes socials) creu que mentre la gastronomia ha innovat en tècniques, la pastisseria no ho havia fet tant. “Nosaltres ho hem intentat, i també hem cuidat el producte, la matèria primera”, diu. Per exemple: “En les postres Festuc, partim de festucs, que nosaltres mateixos torrem per aconseguir el color i la textura que hi volem donar. En canvi, fins ara a la pastisseria s’hauria partit de pasta de festucs”.

Per la seva banda, el pastisser Eric Ortuño, fundador de L’Atelier Barcelona juntament amb Ximena Pastor, assenyala que el premi l’han concedit els agremiats, que són els que l'han decidit. “Opino que han valorat la constància en l’ofici a Catalunya, primer a la Hofmann i després a L’Atelier, que vam obrir com a pastisseria nova”, diu Ortuño, que també fa molts anys que imparteix classes.

Els premis del Gremi de Pastisseria

  • Pastisseria Hofmann, creada l'any 2008 per la desapareguda Mey Hofmann, ha guanyat el premi a la millor pastisseria de Catalunya
  • Premi Trajectòria Professional 2022: Eric Ortuño, fundador de L’Atelier Barcelona (Barcelona)
  • Premi Innovador 2022: Pastisseria Targarona d’Igualada (Anoia)
  • Premi Emprenedoria 2022: Sauleda Pastissers de Sant Cebrià de Vallalta (Maresme)
  • Premi a la pastisseria agremiada més antiga: Pastisseria La Confiança de Gelida (Alt Penedès)
  • Premi Personatge més dolç 2022: Eloi Vila, periodista 
  • Premi al millor professional a xarxes socials: Miquel Guarro, director de pastisseria de Hofmann
  • Premi a la millor pastisseria a xarxes socials: Pastisseria Hofmann
  • Premi al millor pastisser de la demarcació de Girona: Agustí Juhé de Pastisseria Juhé de l’Escala (Alt Empordà)
  • Premi a la millor trajectòria professional (Girona): Miquel Costabella

 Receptes de Miquel Guarro

1.
'Mousse' de xocolata

Mireu-la aquí

Mousse de xocolata
2.
Galetes d'avellanes i de xocolata

Mireu-la aquí

Galetes d'avellanes i de xocolata
3.
Pastís de poma

Mireu-la aquí

Pastís de poma
4.
Magdalenes

Mireu-la aquí

Magdalenes
5.
Torrada amb tomàquet, espinacs saltats i ous benedictins

Mireu-la aquí

Torrada amb tomàquet, espinacs i ous benedictins
stats