El xocolater Miquel Guarro proposa fer galetes d'avellanes i xocolata a casa
El director de pastisseria de l'Escola d'Hostaleria Hofmann explica com es fan
El xocolater Miquel Guarro, director de pastisseria de l'Escola d'Hostaleria Hofmann, explica com preparar a casa unes galetes de mantega que ell mateix ha fet aquests dies.
Galetes de mantega avellanada amb vainilla, xocolata, cafè i avellanes
250 g mantega (amb un 82% de matèria grassa)
1 branca de vainilla
330 g de farina
2 g de sal fina
5 g bicarbonat
4 g de cafè mòlt
120 g ous
300 g sucre morè
250 g de xocolata negra (amb un 70% de cacau)
180 g d'avellanes torrades
Procediment:
Coeu la mantega juntament amb la vainilla fins que comenci a rossejar el fons del cassó. Llavors apagueu el foc.
Deixeu-ho refredar a temperatura ambient.
Tot seguit, tireu-hi la farina, la sal, el bicarbonat i el cafè molt i barregeu-ho.
Afegiu-hi l'ou batut i barregeu-ho.
Incorporeu-hi el sucre, la xocolata i les avellanes, prèviament esmicolades.
A continuació, amasseu-ho una mica i deixeu-ho reposar durant una hora.
Mentrestant, escalfeu el forn a 180ºC.
Passada l'hora, a partir de la massa feu boles d'uns 45 grams cada una. Després aixafeu-les perquè quedin com galetes rodones.
Col·loqueu-les a la safata del forn, que haureu cobert amb paper sulfuritzat.
Han de coure entre 12 i 15 minuts a 180º.
Passat aquest temps, traieu-les del forn i deixeu-les refredar.
Un cop fredes, ja estaran a punt per menjar!