Com fer una torrada amb tomàquet al forn, espinacs saltats i ous benedictins. Recepta del xocolater Miquel Guarro
El xocolater Miquel Guarro proposa també preparar receptes salades
El xocolater Miquel Guarro, director de pastisseria de l'Escola d'Hostaleria Hofmann, proposa preparar a casa una bona torrada com la que ell es prepara per esmorzar a casa seva, una torrada amb tomàquets al forn, espinacs saltats i ous benedictins.
Torrada amb tomàquets al forn, espinacs saltats i ous benedictins
TOMÀQUETS AL FORN
4 tomàquets
1 cullerada sopera d'oli d'oliva verge
1 cullerada sopera de farigola
1 cullerada sopera de sal fina
- Preescalfeu el forn a 180º.
- Escaldeu els tomàquets un minut amb aigua bullent, peleu-los i talleu-los per la meitat.
- Col·loqueu-los damunt d'una safata i amaniu-los amb oli i sal i una mica de farigola.
- Coeu-los al forn durant 20 o 25 minuts.
ESPINACS SALTATS AMB ALL
5 grans d'all
150 g de fulles d'espinacs tendres
1 cullerada sopera de sal
1 Cullerada sopera de pebre
Mitja cullerada de cafè de mostassa antiga
Oli d'oliva
- Talleu l'all en làmines, fregiu-lo en una paella amb oli d'oliva i després afegiu-hi els espinacs.
- Coeu-ho tot junt a foc fort durant dos minuts, i amaniu-ho.
- Salpebreu-ho i afegiu-hi la mostassa.
OUS ESCALFATS
1 cullerada sopera de sal
1 cullerada sopera de vinagre de vi
4 ous de pagès
- Bulliu aigua juntament amb la sal i el vinagre.
- Remeneu enèrgicament l'aigua amb un batedor o unes varetes per fer-hi un remolí.
- Afegiu-hi l'ou amb precaució.
- Deixeu-lo coure només un minut i recupereu-lo amb una escumadora.
- Escorreu-lo lleugerament.
SALSA HOLANDESA
4 rovells d'ou
125 g de mantega
1 cullerada sopera de suc de llimona
1 cullerada sopera de vinagre de vi
- Torreu la mantega a foc baix mentre munteu els rovells amb unes varetes de cuina.
- Un cop tingueu la mantega torrada, coleu-la i reserveu-la durant un parell de minuts perquè es refredi lleugerament.
- Afegiu la mantega torrada damunt dels rovells muntats.
- Per acabar, tireu-hi una mica de suc de llimona i de vinagre.
Muntatge
- Ajunteu tots els ingredients damunt d'unes torrades de pa.
Bon profit!