Com fer un gos de xocolata per Pasqua? La recepta del pastisser Èric Ortuño
El xocolater de L'Atelier de Barcelona revela com fer una figura senzilla a partir d'ous petits

14/04/2022

1 min
El pastisser Èric Ortuño, de L'Atelier de Barcelona, explica com fer a casa figures de xocolata a partir d'ous petits. En aquest cas, revela el pas a pas per fer un gosset.
Ingredients
- Ous petits de xocolata
Estris
- 1 bufador
- 1 pot calent
- 2 culleres mesuradores
- Colorants (opcional)
Elaboració
- Per començar, desfeu un costat dels ous passant-los per la part calenta del pot. Un cop foses aquestes parts, enganxeu els ous de dos en dos.
- Deixeu-los reposar dos o tres minuts.
- Tot seguit, amb l’ajut de les culleres, calentes, desfeu una banda dels ous, i enganxeu-n'hi un tercer, perquè quedi com un ventall.
- Agafeu una altra cullera, més petita, escalfeu-la amb el bufador (o bé als fogons), i desfeu un altre costat dels ous, i enganxeu-los de manera que feu el cos i les quatre potes del gos. Deixeu-los reposar tres minuts més.
- Repetiu el mateix procés per formar el coll, la cua, les orelles i el cap. Penseu sempre a deixar-ho reposar després d’haver-hi enganxat els ous. No ho manipuleu perquè s’hi ha d’enganxar bé.
- El punt final serà la cua, primeta, que la podeu fer retallant un ou, i el nasset, que també podeu fer retallant un tros d’ou.
- Un cop acabat, si ho preferiu, podeu pintar-lo de colors amb colorants alimentaris i un pinzell de cuina.
Bon profit!