Mengem  /  Postres 14/04/2022

Com fer un gos de xocolata per Pasqua? La recepta del pastisser Èric Ortuño

El xocolater de L'Atelier de Barcelona revela com fer una figura senzilla a partir d'ous petits

1 min
A partir d'ous de xocolata es poden crear figures, com el gos que proposa el pastisser Èric Ortuño

El pastisser Èric Ortuño, de L'Atelier de Barcelona , explica com fer a casa figures de xocolata a partir d'ous petits. En aquest cas, revela el pas a pas per fer un gosset.

Ingredients

  • Ous petits de xocolata

Estris

  • 1 bufador
  • 1 pot calent
  • 2 culleres mesuradores
  • Colorants (opcional)

 Elaboració

  1. Per començar, desfeu un costat dels ous passant-los per la part calenta del pot. Un cop foses aquestes parts, enganxeu els ous de dos en dos.
  2. Deixeu-los reposar dos o tres minuts.
  3. Tot seguit, amb l’ajut de les culleres, calentes, desfeu una banda dels ous, i enganxeu-n'hi un tercer, perquè quedi com un ventall.
  4. Agafeu una altra cullera, més petita, escalfeu-la amb el bufador (o bé als fogons), i desfeu un altre costat dels ous, i enganxeu-los de manera que feu el cos i les quatre potes del gos. Deixeu-los reposar tres minuts més.
  5. Repetiu el mateix procés per formar el coll, la cua, les orelles i el cap. Penseu sempre a deixar-ho reposar després d’haver-hi enganxat els ous. No ho manipuleu perquè s’hi ha d’enganxar bé.
  6. El punt final serà la cua, primeta, que la podeu fer retallant un ou, i el nasset, que també podeu fer retallant un tros d’ou.
  7. Un cop acabat, si ho preferiu, podeu pintar-lo de colors amb colorants alimentaris i un pinzell de cuina.

Bon profit!

 

 

stats