El radar suculent

Barcelona recupera La Font del Gat per anar-hi a fer el vermut i el ronso

L'espai emblemàtic és obra de Puig i Cadafalch i és gestionat pel Grup Confiteria, que hi ha dissenyat una oferta popular

L'espai de restauració de La Font del Gat.
30/04/2025
3 min

BarcelonaNomés cal cantar la cançó per saber que La Font del Gat és un dels espais emblemàtics de la ciutat de Barcelona. Des de la pandèmia que aquest indret popular no estava obert al públic i només s’hi celebraven esdeveniments privats. Fins ara. Tot just fa uns dies s’ha posat en marxa de mans del Grup Confiteria, especialistes en recuperar llocs històrics i enllustrar-los. La voluntat dels propietaris és mantenir-ne l’esperit mentre l'actualitzen. Lito Baldovinos, fundador del Grup Confiteria, m’explica que entre tots ho han fet tot. Tot just un dia abans d’obrir, la seva mare encara estava pintant taules. Li pregunto que quina oferta tenen al cap, i ho té claríssim. Vol que això sigui –en paraules seves– “un merendero”.

Inscriu-te a la newsletter Mengem Inscriu-t’hi
Inscriu-t’hi

Però un altre terme que podem recuperar a La Font del Gat és el de fontada. Sense complicar-nos gaire la vida, l’IEC defineix una fontada com un “aplec de gent a la vora d'una font per menjar i divertir-se”. Doncs és exactament això: un bar que ens propicia un espai envejable ara que ve el bon temps. I què han previst perquè ens hi divertim? Una pila de coses.

En primer lloc, recordar que ens trobem en un restaurant ubicat dins els jardins de Laribal, a Montjuïc. I l’edifici, inaugurat el 1925, està dissenyat per Puig i Cadafalch. “És el nostre segon Puig i Cadafalch”, diu Baldovinos. Fa referència al fet que les oficines del grup es troben a la Casa de les Punxes (o Casa Terrades). Que el nom del gran arquitecte no ens faci pensar que el que hi trobarem serà “elevat”, sinó tot el contrari. La nova etapa de La Font del Gat se centrarà en fer una arrossada els diumenges amb un menú que funciona amb tiquets i tindrà un preu de 21 euros. Carn a la brasa altres dies, de la mà de la seva cuinera, la Cristina Pérez, que ve del Grup Sagardi i que, per tant, en fer anar el foc i la proteïna hi té una gran traça. El menú dels espetos en valdrà 23. Sempre hi conviurà la carta, amb plats conciliadors, com russa, esqueixada, croquetes, torreznos, coca de recapte, embotits... Plats de consens, vaja.

Per als dijous al vespre tenen reservada una proposta molt especial. Serà el dia dels pop-ups de cuiners de Barcelona. De fet, ells defensen que és un espai fet per gent de Barcelona i per a gent de Barcelona. Ja en tenen diversos de tancats. Un dia hi haurà hamburgueses del bar Torpedo, un altre dia hi cuinaran els veïns venecians del Xemei, els amics de Tiberi Bar o els que tot ho fumen del Rooftop Smokehouse. També hi haurà la cuina pakistanesa del Baby Jalebi. Però més enllà de les excepcions, el que no canviarà i serà constant serà la música de fons.

Els vespres a La Font del Gat són molt bonics.
La Font del Gat és un lloc perfecte per fer-hi el vermut.

Com a bon espai festiu, hi ha prevista una important oferta musical. Hi haurà dies de jazz, de rumba catalana, i els divendres al vespre seran de música electrònica. Atenció, i això és molt important, només reservaran la meitat de l’aforament. L’altra meitat serà per deixar espai a la improvisació. Un espai que com sabem s’ha anat reduint cada cop més en aquesta ciutat, on fins i tot per anar a fer el vermut cal reservar amb temps. De fet, les hores del vermut també seran moments d’alta demanda d’aquesta terrassa, que, per cert, és espectacularment bonica al capvespre. De fet, com que és tot exterior, cal tenir present que és un lloc on anar-hi quan el dia acompanya. Si plou, deixeu-ho córrer.

En l’apartat de begudes, cal tenir en compte que estem davant dels propietaris del Paradiso, una de les cocteleries més reconegudes a escala internacional. Han dissenyat una oferta ajustada a l’espai. Hi trobareu pomada o el cafè amb ratafia i vodka que serveixen amb got de Duralex.

Obren els dimecres i els dijous de sis de la tarda a mitjanit. Els divendres, dissabtes i diumenges ja obren al migdia, però diumenge tanquen una mica abans, a les vuit del vespre. Ah, i no és l’última aventura d’aquest grup que no para quiet. D’aquí a pocs dies inauguraran un altre establiment històric de la ciutat que va ser l'epicentre de la boxa: el bar Mundial, al barri de Sant Pere.

stats