Crumble de poma de Girona rostida

La recepta del cuiner Juan Pablo González

Crumble de poma de Girona amb daus de poma

Juan Pablo González, el cuiner del restaurant Canigó, de Torre Mirona Relais Hotel & Spa, situat a la població alt-empordanesa de Navata, explica com fer una recepta que té el seu millor moment a l'estiu, amb les pomes de temporada.

Ingredients

  • 4 pomes de la varietat Red Delicius
  • Daus de poma de la varietat Granny Smith
  • 1 beina de canyella
  • Gelat de canyella
  • Oli d'oliva verge extra
  • 30 grams de mantega
  • 30 g de sucre

Per a la mousse de vainilla

  • 1/2 litre de nata de muntar del 30% de greix
  • 60 g de sucre
  • 1 beina de vainilla bourbon

Per al 'crumble'

  • 30 grams de mantega
  • 30 g de sucre
  • 30 de farina
  • 30 g d'avellanes triturades

Elaboració

Per començar, feu el cremós de poma a partir de la varietat Red Delicius. Per fer-lo, primer talleu-ne quatre (prèviament rentades sense treure'n la pell) en quatre meitats i rostiu-les en una olla amb aigua i sucre fins que estiguin ben cuites. Quan s'evapori l'aigua, les rostiu bé per donar el màxim de color fosc possible. Finalment, afegiu-hi una mica de canyella en pols i tritureu-ho tot amb l'ajut d'una batedora.

Continueu preparant les pomes. Peleu les tres pomes de la varietat Granny Smith: traieu-ne el centre, talleu-les en cubs petits i rostiu-les en una paella. Primer, amb un toc d'oli d'oliva verge extra, fins que tinguin color. Després, afegiu-hi la mantega i el sucre i ho aneu remenant fins que tinguin el color caramel·litzat que desitgeu.

Ara serà el torn de preparar la mousse de vainilla. Munteu mig litre de nata de muntar al 30% de greix amb la beina de vainilla bourbon (només feu-ne servir l'interior) i els seixanta grams de sucre. Reserveu-ho.

Per continuar, per preparar el crumble: barregeu tots els ingredients fins a obtenir una massa, estireu-la al més fi possible entre dos papers de forn i coeu-la al forn a 180° durant 15-20 minuts. Deixeu refredar i trenqueu-la a trossets a la mida que us agradi.

El gelat de canyella podreu agafar-lo de la vostra gelateria preferida, ja que aquesta elaboració és més complicada i necessita més passos per fer-la a casa.

Per al muntatge del plat

A la base del plat col·loqueu el cremós de poma Red Delicius. A sobre, les pomes Granny Smith caramel·litzades. Al voltant del cremós poseu la mousse de vainilla, cobriu-ho tot amb el crumble d'avellanes. I, a sobre del crumble, col·loqueu-hi la nostra quenelle de gelat de canyella, que podeu fer amb l'ajut de dues culleres per donar-hi la forma allargada característica.

Poma

Les pomes són riques en fibra soluble, característica que les fa beneficioses per a la microbiota, especialment si es mengen en compota. A més, menjades a mossegades, estimulen la força de les dents i de la mandíbula. Potser per això la dita popular tan estesa: una poma al dia, el metge estalvia.

Avellanes

Menjar-ne vint grams diàriament millora la salut cardiovascular, ajuda a mantenir la salut òssia i regula el sistema nerviós. Són el contrafort recomanat per menjar entre hores, i no haver de recórrer als dolços. I entre les vitamines que aporten a l'organisme hi ha la C, que ajuda a absorbir el ferro.

Canyella

A més del seu gust bo, la canyella també destaca per ser un antioxidant de primera, que vol dir que ajuda a combatre l'envelliment cel·lular causat pels radicals lliures.

stats