Recepta de Joan Roca: sardines a la llauna
El cuiner d'El Celler de Can Roca explica els seus trucs per preparar un plat a casa que fa estiu
05/09/2024
1 min
En el llibre Cuinar el Mediterrani (Columna), el cuiner Joan Roca, d'El Celler de Can Roca, revela consells perquè les sardines quedin cruixents, i tot plegat ho fa amb una preparació que les cou a la llauna, com si es tractés de la recepta tradicional de bacallà a la llauna.
Ingredients per a 4 persones
- 600 g de sardines
- 6 grans d'all
- Julivert
- 100 g d'oli d'oliva
- Pebre vermell dolç, picant o fumat (segons el gust)
- 25 g de vinagre de xerès
- Sal i pebre
Elaboració
- Netegeu les sardines i retireu-ne els budells. Reserveu-les.
- Piqueu l'all i el julivert, i barregeu-ho amb el pebre vermell que hàgiu triat. Reserveu-ho.
- Unteu la llauna amb una mica d'oli d'oliva, i poseu-hi també el vinagre. Poseu-hi al damunt les sardines, salpebrades, i poseu-hi també la barreja que heu preparat amb all, julivert i pebre vermell.
- Preescalfeu el forn a 220 °C.
- En una cassola, escalfeu l'oli d'oliva fins que arribi a 180 °C: és a dir, ha d'estar molt calent però en cap cas ha de fumejar.
- Quan estigui calent, tireu-ne un parell de cullerades sobre les sardines perquè així s'escaldaran.
- Tot seguit, poseu-les al forn entre tres i cinc minuts. El temps de cocció varia segons la grandària de les sardines.
- Passats aquests minuts, serviu-les immediatament.
Consells
- Per aconseguir que la superfície de les sardines quedi cruixent, afegiu pa ratllat a la barreja d'all, julivert i pebre vermell.
- Per fer el plat una mica més exòtic, canvieu el pebre vermell per altres espècies o herbes, com per exemple comí, gingebre, romaní o farigola, segons el vostre gust.
Bon profit!