Recepta d'Oriol Fernández: amanida de llagostins amb vinagreta
El cuiner del restaurant Candlelight de l'Hostal La Gavina de s'Agaró explica com preparar-la a casa
05/09/2024
1 min
El cuiner Oriol Fernández, de l'Hostal La Gavina, tria els llagostins per posar-los al capdamunt de daus d'alvocat per a una amanida d'estiu, que es pot preparar amb facilitat, i que és un plat icònic de l'hostal situat a la població de s'Agaró.
Ingredients per a 4 persones
- 2 alvocats
- 4 llagostins (per persona i plat)
- Sal
Per a la vinagreta
- 50 g de llima
- 200 g de suc de taronja
- 90 g de sucre
- 50 g de gingebre
- 200 g d'aigua
- 40 g d'oli d'oliva suau
- 150 g de sake mirin
- 150 g de salsa de soja
Elaboració
- Per començar, bateu tots els ingredients de la vinagreta amb l'ajut de la batedora elèctrica.
- Un cop els tingueu batuts, reserveu-ho a la nevera.
- Mentrestant, coeu els llagostins en una cassola amb aigua abundant i sal durant dos minuts.
- Passat aquest temps, retireu-los-en, deixeu-los refredar i aleshores peleu-los.
- Quan els tingueu pelats, talleu-los per la meitat, perquè de cada llagostí us en quedin dues parts.
- Talleu l'alcovat a dauets, que no siguin de mida gaire gran.
- Amb l'ajut d'un cèrcol metàl·lic si és possible, poseu els daus d'alvocat a la base i feu-ne pisos, els uns damunt dels altres.
- Per sobre, poseu-hi els llagostins, disposeu-los perquè facin formes diferents, perquè serà més vistós en la presentació.
- Amaniu tot el plat amb la vinagreta que teníeu reservada a la nevera, perquè realçarà el gust de tots els ingredients. L'amaniment l'heu de fer just en el moment que menjareu el plat. No amaniu els ingredients si no us heu de menjar de seguida el plat.
- Sigueu generosos en l'amaniment, i ja està bé que en quedi a la base com a fons del plat, perquè així hi podreu anar sucant els ingredients a mesura que els aneu punxant amb la forquilla.
Bon profit!