Recepta d'Enric Herce: llobarro rostit amb 'ratatouille'
Us expliquem una recepta que es podria completar també amb una crema de samfaina a la base
05/09/2024
1 min
El cuiner Enric Herce explica en el llibre Deliciós mar (Cossetània) receptes senzilles de fer a casa amb peix, del qual és un gran coneixedor, com la que us expliquem tot seguit.
Ingredients per a 4 persones
- 1 llobarro aproximadament d'1,5 kg
- Sal, pebre i oli d'oliva verge extra
- Alfàbrega (opcional)
Per a la 'ratatouille'
- 1 ceba
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 albergínia
- 1 carbassó
- 2 tomàquets vermells
- 2 grans d'all
- Unes fulles de farigola fresca
- Oli d'oliva verge extra, sal i pebre
Elaboració
- Quan compreu el llobarro, demaneu que us el preparin en lloms. Un cop a casa, traieu-ne les espines i torneu a tallar-los a la mida que vulgueu, o bé en quatre o bé en vuit supremes. Reserveu-lo.
- Per a la ratatouille, peleu i talleu la ceba a daus d'uns tres o quatre mil·límetres.
- Poseu-la en una cassola o paella fonda amb un raig d'oli i confiteu-la.
- Peleu i picoleu els alls ben petits i afegiu-los-hi.
- Mentrestant, talleu els pebrots de la mateixa manera, i afegiu-los a la ceba.
- Talleu el carabassó igual que els dos ingredients anteriors, i afegiu-l'hi.
- Finalment, feu el mateix amb l'albergínia, aquesta sense pelar.
- Sofregiu-ho tot junt fins que les verdures comencin a transparentar-se.
- Mentrestant, escaldeu els tomàquets, refredeu-los en aigua i gel, i després peleu-los, traieu-ne les llavors i talleu-los a daus.
- Afegiu el tomàquet a les verdures, i també les fulles de farigola fresca.
- Cuineu-ho a foc baix fins que les verdures estiguin totes cuites.
- Salpebreu-ho tot junt, i comproveu que està al vostre punt. Reserveu-ho.
- Salpebreu les supremes de llobarro i cuineu-les a la planxa o en una paella antiadherent.
- Per servir, poseu primer el llobarro, i en un costat la ratatouille.
- Per a la decoració final, poseu-hi unes fulles d'alfàbrega.
Bon profit!