Recepta d'Enric Herce: llobarro rostit amb 'ratatouille'

Us expliquem una recepta que es podria completar també amb una crema de samfaina a la base

El cuiner Enric Herce proposa una recepta amb el llom del llobarro

El cuiner Enric Herce explica en el llibre Deliciós mar (Cossetània) receptes senzilles de fer a casa amb peix, del qual és un gran coneixedor, com la que us expliquem tot seguit.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 llobarro aproximadament d'1,5 kg
  • Sal, pebre i oli d'oliva verge extra
  • Alfàbrega (opcional)

Per a la 'ratatouille'

  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 albergínia
  • 1 carbassó
  • 2 tomàquets vermells
  • 2 grans d'all
  • Unes fulles de farigola fresca
  • Oli d'oliva verge extra, sal i pebre

Elaboració

  1. Quan compreu el llobarro, demaneu que us el preparin en lloms. Un cop a casa, traieu-ne les espines i torneu a tallar-los a la mida que vulgueu, o bé en quatre o bé en vuit supremes. Reserveu-lo.
  2. Per a la ratatouille, peleu i talleu la ceba a daus d'uns tres o quatre mil·límetres.
  3. Poseu-la en una cassola o paella fonda amb un raig d'oli i confiteu-la.
  4. Peleu i picoleu els alls ben petits i afegiu-los-hi.
  5. Mentrestant, talleu els pebrots de la mateixa manera, i afegiu-los a la ceba.
  6. Talleu el carabassó igual que els dos ingredients anteriors, i afegiu-l'hi.
  7. Finalment, feu el mateix amb l'albergínia, aquesta sense pelar.
  8. Sofregiu-ho tot junt fins que les verdures comencin a transparentar-se.
  9. Mentrestant, escaldeu els tomàquets, refredeu-los en aigua i gel, i després peleu-los, traieu-ne les llavors i talleu-los a daus.
  10. Afegiu el tomàquet a les verdures, i també les fulles de farigola fresca.
  11. Cuineu-ho a foc baix fins que les verdures estiguin totes cuites.
  12. Salpebreu-ho tot junt, i comproveu que està al vostre punt. Reserveu-ho.
  13. Salpebreu les supremes de llobarro i cuineu-les a la planxa o en una paella antiadherent.
  14. Per servir, poseu primer el llobarro, i en un costat la ratatouille.
  15. Per a la decoració final, poseu-hi unes fulles d'alfàbrega.

Bon profit!

stats