Recepta d'Antonella Speranza: pasta amb gambes i olives

La recepta es pot preparar també amb altres tipus de pasta que desitgeu

Gambes, olives i pasta, la combinació ideal per a un plat d'estiu

La italiana Antonella Speranza és autora del blog La pasta per als catalans, i autora de llibres en què explica les millors receptes per preparar a casa. Coneixedora de la bona cuina italiana, sempre revela els millors trucs per sortir-se'n amb èxit a casa.

Ingredients per a dues persones

  • 150 g de pasta (farfalle, fusilli o pennette)
  • 75 g de seitons amb vinagre
  • 300 g de gambes
  • 100 g d'olives negres
  • 100 g d'olives blanques
  • 1 llauna de bonítol (o tonyina)
  • El suc i la pela de mitja llimona
  • Julivert
  • Oli d'oliva verge extra

Elaboració

  1. En una paella ampla, coeu les gambes senceres amb un raig d’oli fins que estiguin fetes. Reserveu-les.
  2. Talleu les olives a trossets. Podeu utilitzar les olives que més us agradin. Preferentment les olives d’Aragó i les blanques, però tot trieu segons el vostre gust.
  3. Partiu els seitons per la meitat.
  4. Esmicoleu el bonítol.
  5. Col·loqueu tots aquests ingredients en un bol ample.
  6. Peleu les gambes cuites i afegiu-les al bol amb els altres ingredients.
  7. Amaniu-ho amb un bon raig d'oli, remeneu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera durant mitja hora.
  8. Coeu la pasta en una olla amb aigua abundant salada fins que estigui al dente.
  9. Escorreu-la i sense passar-la per aigua freda aboqueu-la directament al bol amb els altres ingredients.
  10. Afegiu una mica més d’oli i el suc de la mitja llimona a la barreja.
  11. Deixeu reposar la preparació fora de la nevera una estona i, passat aquest temps, serviu-la tèbia o bé a temperatura ambient.
  12. Acabeu-ho amb julivert picat i també amb la ratlladura de llimona per sobre.
  13. Aquesta amanida de pasta és deliciosa perquè la pasta calenta combina perfectament amb els ingredients fresquets, i en potencia els sabors.

Bon profit! 

stats