Recepta d'Antonella Speranza: pasta amb gambes i olives
La recepta es pot preparar també amb altres tipus de pasta que desitgeu
05/09/2024
1 min
La italiana Antonella Speranza és autora del blog La pasta per als catalans, i autora de llibres en què explica les millors receptes per preparar a casa. Coneixedora de la bona cuina italiana, sempre revela els millors trucs per sortir-se'n amb èxit a casa.
Ingredients per a dues persones
- 150 g de pasta (farfalle, fusilli o pennette)
- 75 g de seitons amb vinagre
- 300 g de gambes
- 100 g d'olives negres
- 100 g d'olives blanques
- 1 llauna de bonítol (o tonyina)
- El suc i la pela de mitja llimona
- Julivert
- Oli d'oliva verge extra
Elaboració
- En una paella ampla, coeu les gambes senceres amb un raig d’oli fins que estiguin fetes. Reserveu-les.
- Talleu les olives a trossets. Podeu utilitzar les olives que més us agradin. Preferentment les olives d’Aragó i les blanques, però tot trieu segons el vostre gust.
- Partiu els seitons per la meitat.
- Esmicoleu el bonítol.
- Col·loqueu tots aquests ingredients en un bol ample.
- Peleu les gambes cuites i afegiu-les al bol amb els altres ingredients.
- Amaniu-ho amb un bon raig d'oli, remeneu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera durant mitja hora.
- Coeu la pasta en una olla amb aigua abundant salada fins que estigui al dente.
- Escorreu-la i sense passar-la per aigua freda aboqueu-la directament al bol amb els altres ingredients.
- Afegiu una mica més d’oli i el suc de la mitja llimona a la barreja.
- Deixeu reposar la preparació fora de la nevera una estona i, passat aquest temps, serviu-la tèbia o bé a temperatura ambient.
- Acabeu-ho amb julivert picat i també amb la ratlladura de llimona per sobre.
- Aquesta amanida de pasta és deliciosa perquè la pasta calenta combina perfectament amb els ingredients fresquets, i en potencia els sabors.
Bon profit!