Recepta de David Andrés: macedònia gelada

El cuiner dels restaurants Somiatruites (Igualada) i Via Veneto (Barcelona) explica com fer-la a casa

La macedònia del cuiner David Andrés es pot beure en un got

El cuiner David Andrés revela com preparar una macedònia, que es pot fer a l'engròs perquè es pot desar una part de l'elaboració al congelador: els daus de fruita. I així poder-los anar fent servir per al moment que vulgueu prendre una beguda, que completareu al moment amb un raig de most o bé d'escumós, segons el vostre gust.

Ingredients

  • Síndria
  • Meló
  • Préssec
  • Maduixa
  • Kiwi
  • Poma
  • Most o escumós
  • Canyella 

Elaboració

  1. Netegeu i peleu totes les fruites que fareu servir a la macedònia. Si en teniu cap altra de preferida i que sigui de temporada, també l'hi podeu posar.
  2. Feu daus bonics de les fruites, si pot ser que siguin tots homogenis. Amb les parts de les fruites que us queden del pas d'haver-ne fet quadrats, feu-ne un liquat.
  3. Agafeu una glaçonera i poseu-hi la fruita tallada a daus.
  4. Cobriu-ho tot amb el liquat que acabeu de preparar.
  5. Un cop fet, guardeu-ho al congelador fins que els daus de fruita estiguin completament congelats.
  6. En el moment en què vulgueu menjar-vos la macedònia, serviu un dau de cada fruita congelada a dins d'un got i decoreu-ho amb una branca de canyella allargada –és a dir, que no en sigui només un tros–, que us servirà per remenar els daus congelats, perquè es vagin desfent, i al mateix temps anirà bé perquè es vagin aromatitzant tots els ingredients junts.
  7. Per últim, afegiu-hi el most o bé l'escumós –el líquid que hàgiu triat–, que ajudarà a refredar la macedònia, a més també d'aportar-hi gust.
  8. A mesura que els glaçons es vagin desfent, podeu anar-n'hi afegint dels que hàgiu deixat al congelador, i anar incorporant-hi most o escumós.

Bon profit!

stats