Recepta d'Eugeni de Diego: préssecs al limoncello

Podeu menjar els préssecs amb pa de pessic o amb brioixos

1 min
El limoncello també es pot substituir, si no en teniu, per amaretto o per un altre licor

El cuiner Eugeni de Diego explica en el llibre Cocina como la mamma (Planeta Gastro) receptes que són fàcils de preparar tal com les fan els italians. Us en proposem una amb un producte de temporada, els préssecs, que a l'agost estan en el seu millor moment.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 rovells d'ous
  • 1 ou sencer
  • 75 g de sucre
  • 50 ml de limoncello
  • 4 préssecs
  • 2 grapats de groselles

Elaboració

  1. Poseu una cassola al foc amb aigua i porteu-la a ebullició.
  2. En un bol resistent a la calor, bateu els rovells i l'ou sencer juntament amb el sucre. Bateu-ho enèrgicament, perquè tots els ingredients s'han d'incorporar bé.
  3. Col·loqueu el bol a sobre de l'aigua bullent i munteu-hi la barreja batent-la amb l'ajut d'unes varetes de cuina.
  4. Quan la barreja comenci a espesseir-se, afegiu-hi a poc a poc el licor, el limoncello. Feu-ho sense deixar de batre en cap moment.
  5. Continueu batent-ho fins que aconseguiu una barreja cremosa, lleugera i aèria. És important que la temperatura no estigui per sobre dels 85 °C.
  6. Retireu el bol del foc i aboqueu la crema als bols en què la servireu.
  7. En un plat pla, talleu els préssecs a grills i poseu-los uns al costat dels altres. Si teniu préssecs de varietats diferents, de vinya i d'aigua, anirà molt bé, perquè així en tastareu els sabors i les textures diferents.
  8. Decoreu-los amb un grapat de groselles o una altra fruita vermella de temporada.
  9. El punt final és servir el plat amb pa de pessic o amb brioixos, per anar sucant a la crema que heu preparat i acompanyar-ho tot amb els préssecs.

Bon profit!

stats