Receptes 16/07/2021

Coca de pernil, espàrrecs i mozzarella. Com fer la millor coca? Recepta del forner Xavier Barriga

2 min
Coca de pernil, espàrrecs i mozzarella

El forner Xavier Barriga, dels forns de pa Turris, explica com preparar a casa una coca de pernil, espàrrecs i mozzarella.

 Ingredients

Per a una coca de 150 grams

 Per preparar la massa

  • 500 g de farina fluixa
  • 150 g d’oli d’oliva extra
  • 190 g d’aigua freda
  • 10 g de sal

Pasteu tots els ingredients junts. Talleu la massa resultant en porcions de 150 grams, i doneu-hi forma rodona. I un cop tingueu la forma rodona, podeu fer-ne servir una amb els passos següents i les altres les podeu congelar per tenir preparada la massa per a altres ocasions.

Per a la coca

  • Ceba (caramel·litzada prèviament)
  • Espàrrecs
  • Mozzarella
  • Pernil ibèric

Elaboració

  1. Estireu la massa amb l’ajut d’un corró havent posat farina prèviament al taulell de la cuina. Com que no porta llevat, és fàcil d’estirar. Si no fos així, deixeu-la reposar durant 10 minuts, perquè llavors la massa agafarà elasticitat.
  2. Feu força amb el corró avall perquè la massa quedi ben estirada. Un cop aconseguit, passeu-la a la safata del forn.
  3. Poseu-hi una capa de ceba caramel·litzada, que amorosirà la coca.
  4. Talleu les puntes dels espàrrecs, i poseu-les per damunt.
  5. Ara poseu la massa al forn a 170 o 175 graus entre 10 i 15 minuts. La coca ha d’agafar base, perquè es comenci a coure, la ceba s’hi enganxi i els espàrrecs també s’hi coguin.
  6. Al cap de quinze minuts, traieu-la del forn. Un cop fet aquest pas, la podeu deixar refredar i acabar-la en el moment de menjar-se-la.
  7. Talleu mozzarella fresca a rodanxes o a trossos i poseu-los per damunt de la coca. Torneu-la a posar al forn 10 minuts a 170 graus. Aquest temps és necessari perquè la mozzarella es fongui.
  8. Un cop fora del forn, deixeu-la refredar durant cinc minuts més. Ja la podreu treure de la safata del forn i col·locar-la en una safata o recipient per servir-la.
  9. L’últim pas és posar-hi el pernil. Us la podríeu menjar sense pernil, però el gust i la textura que hi dona, barrejat amb els altres ingredients, és molt bona recomanació. I ja estarà.

Bon profit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stats