Recepta de Nani Nolla: fideus a la cassola

L'autora del blog 'La Cuina Violeta' explica que així és com els preparava la seva mare

La costella de porc és la protagonista dels fideus a la cassola

Nani Nolla, autora del blog La Cuina Violeta, comenta que els fideus a la cassola són un plat econòmic, i molt fàcil de preparar a casa.

Ingredients per a 4 persones

  • 500 g de fideus
  • 1/2 kg de costella de porc, trossejada
  • 2 grans d'all
  • 1 ceba gran
  • 400 g de tomàquets ratllats
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua

Elaboració

  1. Per començar, feu un sofregit amb els alls sencers i la ceba.
  2. Quan comproveu que estan fets, sense que la ceba quedi torrada, afegiu-hi la costella de porc, que prèviament haureu tallat a trossos.
  3. La costella s'ha de daurar i, per tant, la hi haureu de remenar de tant en tant, perquè es faci de totes les bandes.
  4. Quan hagi adquirit el color desitjat, tireu-hi el tomàquet ratllat i salpebreu-ho al vostre gust.
  5. Remeneu-ho de nou perquè el sofregit es faci bé.
  6. Un cop aconseguit, poseu-hi els fideus, que s'han de fregir juntament amb els altres ingredients durant dos minuts.
  7. En una cassola a part, tingueu aigua mineral preparada bullint.
  8. Agafeu-ne deu cullerots i tireu-los a la cassola on teniu els fideus amb la resta d'ingredients.
  9. Deixeu-ho coure tot junt.
  10. Vigileu que els fideus no quedin secs i, si passés, tireu-hi un cullerot més d'aigua bullent. Sigueu curosos amb aquest pas, perquè l'aigua s'ha d'absorbir i no ha de quedar caldós ni el fideu massa bullit.
  11. Apagueu el foc quan comproveu que els fideus estan al dente.
  12. Deixeu-ho reposar uns minuts abans de servir. I ja estarà.

Notes

Per completar els fideus, és ideal haver preparat de primer plat una amanida verda, amb ingredients d'estiu: enciam, cogombres i tomàquets. I, de segon, els fideus. Si us en sobren, guardeu-los per a l'endemà, que seran molt bons també.

Bon profit!

stats