Recepta de Nani Nolla: fideus a la cassola
L'autora del blog 'La Cuina Violeta' explica que així és com els preparava la seva mare
05/09/2024
1 min
Nani Nolla, autora del blog La Cuina Violeta, comenta que els fideus a la cassola són un plat econòmic, i molt fàcil de preparar a casa.
Ingredients per a 4 persones
- 500 g de fideus
- 1/2 kg de costella de porc, trossejada
- 2 grans d'all
- 1 ceba gran
- 400 g de tomàquets ratllats
- Julivert
- Sal
- Pebre
- Aigua
Elaboració
- Per començar, feu un sofregit amb els alls sencers i la ceba.
- Quan comproveu que estan fets, sense que la ceba quedi torrada, afegiu-hi la costella de porc, que prèviament haureu tallat a trossos.
- La costella s'ha de daurar i, per tant, la hi haureu de remenar de tant en tant, perquè es faci de totes les bandes.
- Quan hagi adquirit el color desitjat, tireu-hi el tomàquet ratllat i salpebreu-ho al vostre gust.
- Remeneu-ho de nou perquè el sofregit es faci bé.
- Un cop aconseguit, poseu-hi els fideus, que s'han de fregir juntament amb els altres ingredients durant dos minuts.
- En una cassola a part, tingueu aigua mineral preparada bullint.
- Agafeu-ne deu cullerots i tireu-los a la cassola on teniu els fideus amb la resta d'ingredients.
- Deixeu-ho coure tot junt.
- Vigileu que els fideus no quedin secs i, si passés, tireu-hi un cullerot més d'aigua bullent. Sigueu curosos amb aquest pas, perquè l'aigua s'ha d'absorbir i no ha de quedar caldós ni el fideu massa bullit.
- Apagueu el foc quan comproveu que els fideus estan al dente.
- Deixeu-ho reposar uns minuts abans de servir. I ja estarà.
Notes
Per completar els fideus, és ideal haver preparat de primer plat una amanida verda, amb ingredients d'estiu: enciam, cogombres i tomàquets. I, de segon, els fideus. Si us en sobren, guardeu-los per a l'endemà, que seran molt bons també.
Bon profit!