TRINITAT GILBERT MARTÍNEZ

Com fer 'vichyssoise' a l'estil del restaurant Les Cols d'Olot? Recepta de la cuinera Fina Puigdevall

La cuinera del restaurant Les Cols, amb dues estrelles Michelin, explica la manera de preparar-la a casa

'Vichyssoise' a l'estil del restaurant Les Cols Zoom

La cuinera del restaurant Les Cols d'Olot, Fina Puigdevall, explica la manera de preparar pas a pas la vichyssoise tal com la fa ella.

'Vichyssoise' a l’estil del restaurant Les Cols d’Olot

Ingredients per a 4 persones

4 porros (reserveu-ne les parts verdes)

2 cebes de Figueres

Aigua amb gas

Oli d'oliva 

Sal

Elaboració

Per començar, talleu els caps dels porros i retireu-ne i reserveu les puntes verdes finals. 

Netegeu després la ceba de Figueres, partiu-la per la meitat i feu-ne dauets petits.

En una cassola gran amb un raig d’oli, tireu-hi la ceba i sofregiu-la a foc lent.

Mentre la ceba se sofregeix, talleu a rodelles els porros i tireu-les amb la ceba. Deixeu-les que s’ofeguin juntes.

Ara serà el moment de tirar-hi l’aigua amb gas, per cobrir tots els ingredients. Remeneu-ho i tapeu la cassola.

Al cap de 30 minuts obriu la tapa. Afegiu sal a la preparació i remeneu-ho.

Passats 10 minuts, bateu-ho amb l’ajuda d’una batedora elèctrica.

En una paella, fregiu-hi unes rodelles de la part verda dels porros.

Serviu la vichyssoise en bols, poseu-hi al capdamunt tres rodelles fregides i a dins de cadascuna un rajolí d’oli d’oliva.

Bon profit!