Cuina fàcil
Recepta per menjar-se la tardor: carpaccio de ceps i castanyes de Viladrau
El cuiner Oriol Sabé, del restaurant Can Marc de Sant Esteve de Palautodera, ens l'explica pas a pas
05/12/2023
1 min
El cuiner Oriol Sabé proposa una recepta en què destaquen les nyàmeres, un tubercle que pot recordar la patata però que és més boterut. A més, la nyàmera és un hidrat de carboni com la patata, però no té fècula. És producte de proximitat, i a casa nostra rep noms diferents: pataques, nyames, nyapes. Aprofiteu que ara n’és temps perquè la temporada és curta, de tardor a hivern.
Ingredients per a 4 persones
- 4 ceps
- Llimona
- Castanyes torrades
- Nyàmeres
- Oli d’oliva suau
- Sal en escames i pebre
Per a la vinagreta de llimona
- Mostassa antiga
- Oli d’oliva extra verge d’arbequina
- Unes gotes de llimona
Elaboració
- Comenceu per rentar les nyàmeres per treure’n la sorra que puguin tenir.
- Tot seguit, amb l’ajut d’una mandolina o d’un ganivet molt fi, feu-ne unes llesques primes, o rodanxes.
- En una paella amb oli d’oliva suau, que haureu posat al foc, coeu-les perquè quedin cruixents.
- Un cop rosses, traieu-les de la paella i reserveu-les en un plat amb paper absorbent perquè hi deixi l’excés d’oli.
- Mentrestant netegeu els ceps amb un drap humit i traieu-ne la pell de la soca amb un ganivet.
- Lamineu els ceps també amb la mandolina perquè quedin ben fins, i poseu les làmines en un plat.
- Amaniu les làmines dels ceps amb la vinagreta.
- Per sobre de les làmines de ceps ratlleu-hi les castanyes torrades.
- Salpebreu la preparació.
- Poseu les nyàmeres fregides al voltant de les làmines de ceps. Hi aportaran el toc cruixent.
Bon profit!
Recepta enregistrada a l’Espai Cuina del Mercat de la Boqueria.