Premis

La pizzeria barcelonina Sartoria Panatieri és la segona millor del món (segons un rànquing italià)

La posició els hi ha donat a Milà el The Best Pizza Award 2024, on també han guanyat el guardó a millor pizza margarida

Jorge Sastre i Rafa Panatieri, a l'establiment del carrer Provença de Barcelona
ARA
01/10/2024
1 min

BarcelonaLa pizzeria barcelonina Sartoria Panatieri ha aconseguit el segon lloc del rànquing italià The Best Pizza Award 2024 –llistat que distingeix les 100 millors pizzeries del món– a la cerimònia que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Spazio Antologico de Milà. L’any passat el local de la capital catalana es va situar com la millor pizzeria d’Europa fora d’Itàlia, segons un altre rànquing també italià, la guia 50 Top Pizza Europe, una posició que ha revalidat enguany. Als guardons d’aquest dilluns, el primer premi se l’ha endut, per quart any consecutiu, el mestre pizzer de Pepe in Grani, a Caiazzo (Itàlia), Franco Pepe. Els artífexs del local barceloní, Rafa Panatieri i Jorge Sastre, ocupen el segon lloc i completa el podi Simone Padoan, fundador de I Tigli, a San Bonifacio (Itàlia).

Entre les 100 pizzeries destacades per la llista arreu del món n’apareixen tres més de l’estat espanyol. Al número 49 la pizzeria de Bilbao Demaio, amb el mestre pizzer Gioel Demaio. Al número 66 la pizzeria de Girona Gasparic, amb Eloi Torrent. I al número 89 el local de Sabadell Il figlio di Emiliano, amb Eric Ayala. Es dona el cas que Ayala és un pizzaiolo que va començar com a influencer.

Les bones notícies per a la Sartoria Panatieri, però, no han acabat aquí, perquè Rafa Panatieri i Jorge Sastre han aconseguit també el premi The Best Pizza Margherita.

stats